diabetestypettlchf.blogg.se

Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1. Nu har jag gått över till LCHF kost och mår bättre än någonsin. En sån enkel livsstilsförändring men så otroligt stora vinster. Jag kan helt enkelt inte hålla detta för mig själv utan startade en blogg för att fler typ 1 diabetiker ska få upp ögonen för hur man kan behandla sin diabetes den enkla och naturliga vägen Kontakt Jasmine83herhold@hotmail.com Instagram; diabetestypettlchf Facebook; diabetestypettlchf

Kesofrutti

Kategori: Mat och recept

Här kommer ett tips på en mycket enkel men god frukost som jag kallar för kesofrutti.
Blanda vispad grädde, keso, vaniljpulver och hallon. Söta efter behag med valfri sötning själv använder jag som ni kanske märkt oftast ICAs sötströ!

Ostkaka

Kategori: Mat och recept

Här får ni recept på en enkel och god Ostkaka

2ägg
250 g keso
1,5dl grädde
1dl mandelmjöl
Ca 2 droppar bittermandelarom
Vaniljpulver och sötning efter behag
Några grovt hackade sötmandlar (kan uteslutas)

Smör till formGör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en form
Blanda allt i en bunke häll i smord form och grädda ca 40 min

Gästblogga

Kategori: Allmänt

 
Jag kom på en rolig och smart grej (tycker jag själv i alla fall hihi)
Jag har via bloggen och instagram  fått kontakt med många andra typ 1or som också vågat testa och äter LCHF med fantastiska resultat.
Jag får även tackmail och liknande  från flera som efter att ha läst bloggen blivit inspirerade och tagit steget att förändra sitt liv.
Jag får även frågor från många som är intresserade av att prova.
Men ni får ju tyvärr inte ta del av detta förutom i kommentarer och så. Därför tänkte jag ordna en till kategori här på bloggen som heter ; Gästbloggare
Skicka in din historia om typ 1 och LCHF så publicerar jag era blogginlägg med jämna mellanrum.
Detta tror jag kan hjälpa ännu fler att våga ta steget!
Att människor som hittat hit men fortfarande är osäkra kan se att det finns fler än jag som fått nytt enklare liv med LCHF/lågkolhydratkost.
Maila din historia och gärna ett foto om du vill;
 

Baconlindad ostomelett

Kategori: Mat och recept

Enkel, snabb och väldigt mättande  middag blev det idag;

Lägg baconskivor så att de täcker botten av en stekpanna lägg dem lite omlott, stek på båda sidor. Hyvla några skivor ost och häll sedan på omelettsmeten( ca 1port2ägg, 2-3 msk grädde, kryddor) och stek till lagom konsistens, vik därefter omeletten på mitten.
 

Semestern slut

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag har haft en fin avslutning på semestern. Våran familj  åkte tillsammans med en annan familj till Stockholm ett par dagar.
Tom tits i Södertälje på Torsdagen och Gröna Lund på Fredagen! Trevligt, trevligt!!!
 
Idag har jag gjort min första dag på  mitt nya jobb, jag tror inte jag berättat för er att jag skulle byta men det har jag i alla fall gjort. Nu jobbar jag på en mysig friskola på landet, en kombinerad tjänst som idrottslärare, fritidspedagog och resurs, lite yngre barn än tidigare då jag jobbat på högstadiet.
Dagen gick bra och det känns som att jag kommer trivas!
 
Jag har förresten lyckats komma till final i en tävling!
Jag skickade in min son och ena vår gris till mecenats sommartävling "bästa sommarsällskapet"
Vore supergulligt om ni ville rösta på oss!
 
Du kan rösta här
Ha det fint!
 

Ostpizza

Kategori: Mat och recept

Något som blivit populärt inom "LCHF världen"på instagram den senaste tiden är ostpizza; pizza på ostbotten. Härom dagen testade jag också. Snabbt, gott, fett, mättande och dessutom lätt att variera med olika topping. Lägg ett par skivor ost på en tallrik toppa med vad du vill och såklart ännu mer ost! Kör ca 2 min i mikron. Jag la ett par skivor gouda i botten lite krossade tomater, kryddor, färsk basilika,hackad lök, svarta oliver, bacon och mozzarella!