diabetestypettlchf.blogg.se

Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1. Nu har jag gått över till LCHF kost och mår bättre än någonsin. En sån enkel livsstilsförändring men så otroligt stora vinster. Jag kan helt enkelt inte hålla detta för mig själv utan startade en blogg för att fler typ 1 diabetiker ska få upp ögonen för hur man kan behandla sin diabetes den enkla och naturliga vägen Kontakt Jasmine83herhold@hotmail.com Instagram; diabetestypettlchf Facebook; diabetestypettlchf

Hallon och mascarponebomb

Kategori: Mat och recept

 
Hallon och mascarponebomb
sorbet
500g hallon
1 dl vatten
1 äggvita
1 dl sukrin melis
Gör så här
Koka upp hallon, vatten och sukrin i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna. Mixa blandningen slät med mixerstav. 
Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i hallonpurén och blanda noga. Frys i glassmaskin.
Mascarponeglassen
4 äggulor
2 dl grädde
250 g mascarpone
1 dl sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
Rivet skal från 0.5 st lime
Gör så här
Rör  äggulor och mascarpone till en jämn smet blanda i övriga ingredienser och vispa en liten stund.
Frys i glassmaskin.
Bomberna
Klä en stor bunke eller flera småformer med plastfolie. Bred sorbet i botten och runt om kanterna. Frys några timmar och fyll sedan på med mascarponeglassen. Frys.
Ta fram bomberna en stund innan servering, de små ca 10 min före. Ta ur formen och servera med exempelvis granatäpple och chokladganache
 
 
 

Baconlindad rotfruktskaka med parmesan

Kategori: Mat och recept

På nyår gjorde jag en rotfruktskaka som blev väldigt god, till och med sambon vågade smaka och han gillade den. Han brukar fly bara han hör ordet rot eller annan grönsak än gurka :)
Jag brukar inte vanligtvis äta så mycket morot och palsternacka pga kolhydratinnehållet, men valde att göra det på nyår. Kakan blir säkert lika god om ni byter ut mängden palsternacka och morot till tex extra vitkål eller rotselleri om ni vill ha en striktare variant.
Kakan förberedes med fördel dagen före!
 
Baconlindad rotfruktskaka med parmesan
2 paket bacon
250g vitkål
200g rotselleri
200g kålrot
2 morötter
100 g palsternacka
400g riven parmesan
2,5 msk guarkärnmjöl
3msk finhackad basilika
2 msk finhackad körvel
2msk finhackad timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 185 grader. Klä en avlång  sockerkasform /brödform med baconskivor genom att lägga skivorna rakt över  formen så att ändarna hänger ut på kanterna. Låt skivorna överlappa varandra.
Skala och riv rotfrukter, kål och parmesanosten grovt. Blanda rotfrukter,parmesanost, basilika, körvel, timjan och guarkärnmjöl  i  en stor bunke. Smaka av med salt och peppar. Pressa ut vätskan från blandningen och fyll den baconklädda formen.
 Vik över baconändarna så att skarvarna  överlappar varandra.
Kakan ska ligga under press när den gräddas, så placera ett smörpapper alt folie ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt  material ovanpå. Min kaka nådde inte riktigt ända upp i kanten så jag ställde en till brödform i och där efter en tung kockumform på.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När kakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet ett par timmar helst över natten.
Innan servering skär du kakan i 0,5-1  cm tjocka skivor och steker dem i lite smör i en stekpanna tills de är  genomvarma och fått fin färg. jag stekte i grilljärn för att få snyggt mönster.