Diabetes typ 1 är en vanlig sjukdom, trots det är det inte många som förstår hur det är att leva med sjukdomen.
Jag har precis sett filmen;
Gör det lättare att leva med diabetes som är en del av en långsiktig satsning som handlar om att uppmärksamma hur det är att leva med diabetes. Sprid gärna vidare filmen.
Sitter med tårar i ögonen då jag som jag sagt flera gånger tidigare sympatiserar oerhört med barn och föräldrar till barn med diabetes. Usch vilken ständig oro och fy vilken skitsjukdom diabetes egentligen är. Ständig kontroll och balansgång som många nämner i filmen. Som tur är har jag väldigt mycket lättare att hitta balansen nu tack vare LCHF/lågkolhydratkost, vilket har bidragit till ett friare, gladare och mindre oroligt liv och jag hoppas att fler ska upptäcka hur mycket enklare det kan vara.....
Idag gjorde jag och barnen en pumpa till halloween. Han blev inte så värst ruskig utan ser rätt glad ut.
Passade på att experimentera ihop ett recept med den glada pumpans innanmäte :)
Pumpakaka med philadelphiafrosting
kakan
3 dl riven pumpa
50 g smör
0,75 dl sukrin melis
3 ägg
0,5tsk bakpulver
2,5 dl mandelmjöl
3 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl turkisk yoghurt
Frosting
50 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphia eller annan naturell färskost
2-3 msk sukrin melis
vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv pumpan fint..
Smält smöret.
Vispa ägg och sukrin melis pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke häll i äggblandningen, turkisk yoghurt och smöret, blanda ordentligt. Häll smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 25 min.
Blanda ihop frostingen och bred eller spritsa på den när kakan svalnat.
Ett litet till tips; Släng inte kärnorna.
Skölj och rosta i torr teflonpanna och på med lite salt och eller andra kryddor. Gott och nyttigt. Pumpakärnor är rika på mineraler och antioxidanter, innehåller visserligen ca 12 g kolhydrater/ 100g men man behöver ju inte äta så stor mängd utan toppa tex salladen med några kärnor.
Idag gjorde jag Granola/ müsli. Egentligen är det bara att ta vad man har hemma, men här får ni ändå receptet på den jag slängde ihop idag!
Granola
1dl kokosolja (jag använde med smak)
1 dl valnötskärnor (jag anv coops 7 g kolh/100g)
1dl pumpakärnor( jag anv Coop änglamark 4,5g kolh/100g)
1 dl kokos
1 dl hasselnötskärnor
3 msk fibrex flingor
3 msk linfrön
3 msk mandelmjöl
2 msk sötströ
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Hacka nötterna
Smält kokosoljan
Blanda allt i en bunke och lägg sedan ut på bakplåtspapper. Ställ i ugn ca 6 min