Parmalindad fylld fläskfile
Kategori: Mat och recept
Fläskfilén
1st fläskfilé
1 mozzarellaboll 125g
1 frp parmaskinka
1dl färsk basilika
1 tsk sambal
olivolja
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa fläskfilen och skär ett snitt över hela filen ej så att den går isär. Platta till lite.
Mixa mozzarella, basilika och sambal.
Bred på mozzarella blandningen på köttet och stäng, knyt ihop filen med steksnöre eller använd tandpetare.
Smörj in filen i olivolja och peppra lite runt om.
Linda sedan parmaskinkan runt, stick in en termometer och lägg i ugnssäkerform tills innertempraturen är 67 grader.
Ta ut och låt vila i folie en stund innan servering.
Risotton
1 blomkålshuvud
0,5st vitlök
0,5 dl sky från fläskfilen
1dl grädde
Persilja
salt o peppar
smör till stening.
Gör så här
Riv blomkål på grova sidan på rivjärnet. Smält smör i stekpanna och fräs blomkålen en stund, pressa i vitlöksklyftan.
Häll i grädden och skyn och låt småputtra ca 10 min tills risotton är krämig och fin. Smaka av med salt, pepar och persilja