Tidagare har jag jort blomkålsris genom att riva blomkål grovt och koka en kortis. Idag testade jag istället att steka det i mycket smör,lite rapsolja,purjolök och kryddor. Hjälp va gott det blev! Kanske nya favvo tillbehöret.
Till riset hade jag tandoorikyckling som jag gjorde hel i ugn. Enkelt och gott,dessutom blir det en härlig sås som gjör sig helt själv i ugnen! Såsen och riset var så gott ihop!
Tandoorikyckling i kokosmjölk;
Lägg en hel kyckling i en ugnsform och på med massa tandoorikrydda och lite rapsolja krydda även inuti. Häll i en burk kokosmjölk i formen. Lägg lite lök klyftor runt omkring. Eller om man är lika elak och vill lura något barn eller i mitt fall en sambo så stoppar man löken inuti kycklingen hihi 175 grader ca 1,5h
Jag har färdigblandad tandorikrydda. Men var försiktiga med färdiga kryddblandningar för ofta innehåller dom många tillsatser och även socker eller stärkelse. Min köpte jag på en asiatiskbutik och den är helt fri från allt skit. Märket heter Sevan.