Öppna den färska kokosnöten och ta ut fruktköttet. Hyvla kokosen i tunna skivor med en osthyvel. Lägg kokosstkivorna på en plåt med bakplåtspapper, om du vill kan du pudra över med fsukrin eller sukrin melis( sukrin i florsockerform) och rosta kokosen i 180° mitt i ugnen ca 5-10 min.
Att få upp nöten var inga problem. Det finns 3 prickar uppe på en kokosnöt och en av dem är alltid "mjukare" än de andra. Jag borrade ner en vinöppnare för att göra ett hål. Barnen drack ur och när nöten är tom är det bara att släppa den från axelhöjd mot cement /asfalt.
Men sen va det klurigare att få loss köttet från skalet i lagom stora bitar. Men några svordomar senare så fick jag in tekniken ;) Det var även rätt svårt att hyvla med osthyveln så jag tog fram maskinen och skivade istället.
Lite knepigt att göra men gud så gott. Perfekt till fredagsmyset även barnen älskade dem!