diabetestypettlchf.blogg.se

Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1. Nu har jag gått över till LCHF kost och mår bättre än någonsin. En sån enkel livsstilsförändring men så otroligt stora vinster. Jag kan helt enkelt inte hålla detta för mig själv utan startade en blogg för att fler typ 1 diabetiker ska få upp ögonen för hur man kan behandla sin diabetes den enkla och naturliga vägen Kontakt Jasmine83herhold@hotmail.com Instagram; diabetestypettlchf Facebook; diabetestypettlchf

Mitt första blogginlägg

Kategori: Allmänt

Det där med att presentera sig själv är ju aldrig lätt så här kommer en såndär vanlig tråkig standard presentation.
29 årig kvinna har sambo och tre barn Kille 10år, tjej 8år, kille 3år. Vi bor tillsammans i ett stort hus i lilla Kristinehamn. I vår trädgård bor två underbara minigrisar Hjördis och Svea!
Arbetar som lärare i hem och konsumentkunskap. Pluggar samtidigt på distans för att bli klar med det sista i min lärarexamen.
Älskar att umgås med familj och vänner och att resa. Tycker om att laga mat och har nu fått en "nytändning" eller utmaning i att tänka och laga mat på ett nytt sätt och testa massa ny och god lchf-mat.
Nu till varför jag valt att börja blogga. Jag trodde nämligen själv inte på att det skulle hända. Men då jag hittat den enkla och naturliga vägen att behandla sin diabetes på kunde jag inte hålla tyst utan måste helt enkelt försöka sprida mina erfarenheter och visa hur man kan leva med diabetes typ 1 och lchf. Jag hoppas få andra typ 1or att våga testa.

Jag har levt mer än halva mitt liv med diabetes typ 1. Tog det rätt bra när jag fick sjukdomen och lärde mig leva med massor av sprutor och äta i princip vad som helst och bara justera med lite extra insulin. Dock kräver det rätt mycket ork att hålla på så och för att hålla blodsockret jämt. Någon dag kan blodsockret tex svänga mellan 2,0–20 under en dag. Succesivt har detta gjort mig sjuk. Mycket sjukare än jag behöver vara.
På senare år har jag mått väldigt dåligt både fysiskt och psykiskt och inte känt igen mig själv jag har tidigare vart pigg och glad men istället mådde jag skit och blev stammis på vårdcentral och träffat massa olika läkare och sökt för ett flertal symtom som tex;

Huvudvärk
Ledvärk
Ständig diarré
Nästan ständig förkylning (halsont)
Feberkänsla(fast jag inte har feber)
Oförklarad trötthet
Orkeslös
Deprimerad (ibland)
Trögtänkt "gröthjärna"
Hittar inte ord
Nästan ständiga svampinfektioner i underlivet
Candida?
Klåda på kroppen
Väldiga humörsvängningar
Klarar inte av att ta tag i saker.

Men de hittade aldrig några fel på mig. Men jag mådde ju inte bättre för det. Utan man tror tillslut att man är inbillningssjuk/sinnesjuk... Jag började själv söka svar (Google är min bäste vän hihi) själv jag har länge vart inne på LCHF eftersom det är rätt självklart egentligen diabetiker typ 1 har ingen insulinproduktion och kan därför inte få ut sockret ifrån blodet till cellerna. Så vad får vi för råd? Det enkla och självklara rådet borde ju vara ät inte socker, stärkelse eller kolhydrater som omvandlas till socker. Men istället ska vi vara extra försiktiga med fett eftersom vi har diabetes och löper större risk för hjärt- o kärlsjukdomar. Kolhydraterna ska vi enligt traditionell diabeteskost äta mest av under en måltid 55E% och parera med insulin. Sinnesjukt det är som att säga till en nötallergiker att käka till störst del nötter så mår du bra!

För 100 år sedan såg kostråden till diabetiker annorlunda ut, då skulle man undvika kolhydrater. Men i och med att den stora fettskräcken och insulinet kom ändrades råden. Intressant är också att läkemedelsföretagen ger ut broschyrer med kostråd för diabetiker som höjer blodsockret för att sedan sälja insulin som sänker blodsockret. Inte så konstig att de vill att vi äter mat som höjer blodsockret.

Som sagt var jag sugen att testa lchf men jag orkade inte riktigt ta tag i min diabetes trots att man varje dag går och tänker på alla följdsjukdomar det kan leda till. Jag hade även tagit upp LCHF med min diabetesdoktor som skrämt upp mig rejält och avrått mig vilket gjorde mig osäker. Men när han några veckor senare skickade hem svaret på mitt HbA1c (långtids medelvärde blodsocker) så bestämde jag mig för att köra LCHF trots allt motstånd.
Den 9/11-12 startade jag min resa mot ett nytt liv. Redan dag 1 kom de första hälsovinsterna. Trots att jag endast kört lchf i ca 2 mån vet jag att jag kommer att fortsätta livet ut.
Jag känner mig redan piggare, friskare och har bättre humör. Jag upplever mig inte längre som "trött/trög/segtänkt"
Jag tar nu enbart långtidsverkande insulin morgon och kväll. Jag behöver numera alltså inget måltidsinsulin. Konstigt att inte behöva ta med sig sprutan när man ska någonstans.
Sockret är mycket jämnare och jag riskerar inte att få lågt socker och får därmed inga rekyler. De fyra första veckorna sänkte jag mitt insulinbehov med mer än hälften och sänkte även mitt hbA1c från 78 - 70 (det värdet innehåller halva tiden "normalkost" och halva tiden lchf eftersom hbA1c går ca 8v bakåt) Rätt häftigt att man kan sänka hbA1c och samtidigt minska drastiskt på insulinet eller hur?
Jag väntar med spänning på kommande hbA1c som snart ska tas jag räknar med att det har gått ner ännu mer då det bara visar lchf tiden.
Andra fördelar:
Man blir alltid lagom mätt.
Inte sugen och hungrig mellan måltiderna.
Tidigare var jag nästan alltid förkyld det har också blivit mycket bättre.
Dag 1 försvann även mina tidigare ständiga diarréer. Jag är helt normal i magen. Detta är helt otroligt då jag förr kunde springa på toa mer än 10ggr/dag (läkarna hittade ingen orsak)
Som kvinnliga diabetiker vet är att svamp i underlivet väldigt vanligt förekommande. Vilket även jag hade problem med. Men även här sa det svisch och det försvann och har inte kommit tillbaks.
Jag kan nämna hur mycket positivt som helst men det blir drygt och ta allt i samma inlägg. Jag hoppas kunna inspirera många diabetiker att våga testa. För det är verkligen helt otroligt ni har inget att förlora!
Kram

 
 

Kommentarer

 • Maria Ryberg säger:

  Härligt! Bra beslut att börja med LCHF. Jag har typ 1 och ätit LCHF i 5 år och har mått mycket bra. Lycka till, kram Maria

  2013-01-05 | 09:56:19
 • Cindy säger:

  Stort grattis till dina nya kostvanor och dina hälsovinster!!! Verkligen kul att få läsa om typ1 och lågkolhydratkost, och att du slipper springa med sprutor på dagarna, fantastiskt!!
  Läkemedelsbolagen hurrar nog inte lika mycket... Hahah

  2013-01-05 | 09:58:26
  Bloggadress: http://www.osteopatkliniken.eu
 • Jonas Melin säger:

  Hej! Intressant att läsa om din resa. Jag har haft diabetes typ 1 i 17 år (Jag var 37 när jag fick det). Sen två år tillbaka äter jag LCHF och det fungerar mycket bra. Jag har sänkt insulinbehovet med ca 30%, (tar fortfarande både måltidsinsulin och långverkande. Fattar inte riktigt hur det skulle funka utan måltidsinsulin) har ett mycket jämnare blodsocker (brukar hålla sig mellan 3 och 10), har lättare att känna hur blodsockret ligger och har sänkt hbA1c från ca 52 till 42 (inom gränsvärdet för en frisk). Enda bekymret har varit att jag fick rejält höjda kolesterolvärden, vilket oroar min läkare. Det är komplicerat med kolesterol eftersom det finns så olika uppfattningar om vad som är bra och dåligt.

  Jag bloggar normalt inte om diabetes, men jag skrev om diabetes och lchf en gång på min blogg. Där finns ocskå ett tips om boken The Diabetes Solution av läkaren Richard Bernstein, som själv har diabetes typ 1 och har utvecklat en behandlingsmetod som liknar LCHF. Mycket intressant läsning! Mitt inlägg finns här: http://barnabasbloggen.blogspot.se/2011/02/en-revolution-eller-tva.html

  Svar: Tack för tipset det ska jag läsa!Ja det där med kolesterol är en svår fråga med många uppfattningar precis som du skriver. Jag ska testa kolesterolvärdena snart ska bli spännande och se hur de ligger. Jag delar upp mitt långtidsverkande tar Lantus ca 10-12e morgon och ca9e kväll. Normalt klarar jag mig på detta vilket jag själv tycker är helt otroligt. Ibland kan jag ta 1-2 e måltidsinsulin om jag ligger lite högre.
  diabetestypettlchf

  2013-01-05 | 10:01:50
  Bloggadress: http://barnabasbloggen.blogspot.se/
 • Tess säger:

  Jätterolig läsning!
  Vad säger de på vårdcentralen?

  2013-01-05 | 10:13:41
 • eva-britt thiesen säger:

  GRATTIS till dej och att du vågat...Du gör mej så glad. Kommer att läsa om dej så bara skriv fler inlägg. GRATTIS igen!
  KRAM eva-britt

  2013-01-05 | 10:29:25
 • Anne säger:

  Vad härligt att läsa. Lycka till i framtiden. Visst är det härligt att hitta sitt eget sätt att leva. Kram

  2013-01-05 | 10:34:43
  Bloggadress: http://astas.wordpress.com
 • Anne säger:

  Tack för att du delar med dig. Det finns så många där ute som är sjuka i onödan!

  2013-01-05 | 10:48:13
 • Annika Svensson säger:

  Härligt och lycka till i fortsättningen också! Alla som vågar gå mot strömmen, borde på sikt bidra till en ändrad inställning även inom vården, kan man ju hoppas? Åtminstone så att det börjar forskas på ett mer objektivt och neutralt sätt i denna fråga, utan att det styrs av de krafter som tjänar på "gamla sanningar"...

  kram
  Annika

  P.S. Här är en ytterligare mer tillfällig blogg jag själv skriver, angående mina egna försök att ta tag i mångåriga viktproblem först via Cambridge och nu med fokus på LCHF; www.underbarakilon.wordpress.com D.S.

  2013-01-05 | 11:48:08
  Bloggadress: http://tootickisvarld.worldpress.com
 • hellstream säger:

  Bra jobbat. Varför slutade man säga sockersjuka istället för diabetes? Det säger klart och tydligt vad det handlar om och vad man ska undvika.

  Och när man ser på diabetiker och alla de följdsjukdomar ett långt liv med insulin ger är det ofattbart att man kan skylla problemen på fettkonsumtion.

  2013-01-05 | 12:02:18
 • Aeh säger:

  Glöm inte kallpressad kokosolja! Googla Bruce Fife

  Svar: Nix! Jag har köpt och steker i den ibland! Har även testat och lagt i kaffet. Har du/någon annan något kul tips på fler användningsområden.
  diabetestypettlchf

  2013-01-05 | 12:06:01
 • Mats Lindgren säger:

  Underbart roligt att läsa om dina hälsovinster och viktigt eftersom många tror att man inte kan få hälsovinster om man har dibetes 1. Du borde lägga upp din historia på friskadiabetiker.se
  Mycket bra initiativ av dig!

  Svar: Tack! o tack för tipset!
  diabetestypettlchf

  2013-01-05 | 12:06:13
  Bloggadress: http://fethalsa.wordpress.com
 • Elisabeth Sjögren säger:

  Grattis till din fina blogg, jag kan hålla med om allt du skriver :) Roligt att höra fler typ-1-or börjar förstå vad LCHF kan göra. Jag har haft diabetes i 37 år och önskar att jag fått veta detta för länge sedan. Jag har fått många komplikationer som gjort att jag tyvärr inte mår så bra men har mått betydligt bättre med LCHF. Tyvärr har jag just haft en svacka i mitt liv, pga familjeskäl, och därför inte skött maten de sista månaderna och usch vad jag har mått dåligt. Nu har jag tagit nya tag och känner skillnad efter bara några dagar. Nu kommer INGET att få hindra mig i framtiden! Jag har hittat mitt sätt att äta och kommer inte att sluta trots alla varningar som folk kommer med trots att jag säger att jag aldrig mått så bra som jag gör nu, konstigt. Som tur är har jag en klok, ha ha, läkare som stöttar mig helt och fullt i detta. Han kan ju se att jag inte haft så här bra värden på minst 25 år. Jag måste tacka Monique Forslund och Andreas Eenfeldt som genom tv och bok fick mig att sätta igång med detta som jag funderat på länge.
  Jag ser verkligen fram emot att följa din blogg framöver. Lycka till!

  Svar: .Skönt att du tagit nya tag! Lycka till själv!
  diabetestypettlchf

  2013-01-05 | 12:08:49
 • Jannica Eklund Löfgren säger:

  Underbart att fler vågar tro på sig själva! Grattis!

  2013-01-05 | 12:09:23
 • Mats LCHF Wiman säger:

  Jättebra att en typetta kan berätta så bra och positivt om LCHF.
  Jag (Typ 2:a) har tvekat att uttala någon åsikt om Typ 1 och LCHF även om jag hört mycket positivt om att LCHF förbättrar hälsan även för ettor.
  Jag kommer att göra inlägg om detta på min blogg/forum http://www.FriskaDiabetiker.se med förhoppning om att vi kan dela erfarenheter framöver.

  Mats J C Wiman

  Svar: Va kul att du gör ett inlägg! Jag tror det är många som inte "vågar" uttala sig om typ 1 och lchf även inom sjukvården(de som är positiva till typ 2 o lchf) .Det finns massor att läsa om typ 2. Men jag har sökt o sökt men hittat väldigt lite om typ1. Därav valde jag att starta bloggen!!
  diabetestypettlchf

  2013-01-05 | 12:23:26
  Bloggadress: http://www.friskadiabetiker.se
 • Bo Eriksson säger:

  Grattis till dina framgångar,jag själv har hållt på nu i lite över tre månader,jag hade diabetes 2 tog 5 tabletter om dagen med metformin,nu tar jag inga mår toppen min diare är borta.
  Stå på dig så kan du leva ett mycket bättre liv.
  Grattis än en gång.

  Svar: Tack snälla! Va kul och höra att du också mår toppen med denna kost!
  diabetestypettlchf

  2013-01-05 | 12:28:52
 • Eva säger:

  Är inte diabetiker men äter LCHF sedan flera år. Kan bara säga GRATTIS och LYCKA TLL. Du och många andra på din blogg kommer att inspirera och hjälpa många andra i liknande situation som "ringar på vattnet". Visst är det underbart ? Tänk vad hon ställde till, den där envisa och modiga doktorn Annika Dahlqvist...

  2013-01-05 | 12:46:57
 • Anita säger:

  härligt att Du hittat rätt! När jag i början på -60talet, jobbade i vården, var det självklart att patienter med sockersjuka ( som det fortfarande hette då) absolut inte skulle äta eller dricka ngt med socker och kolhydrater i. Sen har det bara gått utför... pengar styr allt . Sedan undrar jag varför det ska vara så farligt, att berätta att man äter LCHF, när man mår så bra ? Många blir nästan aggresiva och talar om vad farligt det är. Däremot petar de i sej både Becel och konstiga drycker och alla möjliga kemikaliestinna produkter. Jag hoppas, att Du kan få många inspirerade av Ditt exempel och jättemycket LYCKA TILL!

  2013-01-05 | 12:48:12
 • Qrt säger:

  Dette er en historie som jeg kjenner igjen.Jeg har hatt dia-1 i 56 år.Har brukt LCHF i nesten 10 år og er som en "ungdom".Lykke til.

  2013-01-05 | 13:31:33
 • Maria säger:

  Väldigt intressant, och kul att du delar med dig. Har själv inte diabetes eller viktproblem men började med LCHF i sep förra året delvis pga nyfikenhet. Besvärades av samma eländiga klåda som du beskriver och den försvann direkt, olika läkemedel gav bara kortvarig effekt men med LCHF försvann problemen. Mår toppen!

  Nyfiken på ditt kommande HbA1c.
  Lycka till!!

  2013-01-05 | 14:28:08
 • Pre-diabetiker säger:

  Lycka till med LCHF-maten och hälsan!

  2013-01-05 | 14:40:14
 • Jenny säger:

  Åh va härligt att höra! har precis fått barn o drabbades av grav. diabetes vilket gjorde att jag fick en.inblick i hur det funkar med insulinsprutor och blodsockerkontroller 7 ggr per.dag... fick rådet av min diabetessköterska att skippa så mkt kolhydrater jag mådde bra av och mådde så mycket bättre! Fick mycket skäll o höjda ögonbryn av folk runtomkring som inte är insatta i hur jag kunde börja banta under min graviditet men LCHF är ingen diet utan en fantastisk hälsosam livsstil!

  Kommer följa hur det går för.dig!

  2013-01-05 | 16:12:10
 • Fit på fett säger:

  Jag är verkligen glad för din skull, men det gör mig heligt förbannad att läkarna har "glömt" vad diabetes är - varför det kallades sockersjuka förr. När jag växte upp (jag är knappt 10 år äldre än du) var det självklart att diabetiker skulle undvika kolhydrater!

  Önskar dig lycka till! :)

  2013-01-05 | 16:45:00
  Bloggadress: http://www.fitpafett.blogspot.se
 • L säger:

  Hej.

  Jag sitter och läser ditt inlägg och alla underbara svar. Jag ryser, är otroligt lycklig och leendet blir större och större på mina läppar. Det är så fantastiskt att så många människor mår så mycket bättre i sina liv tack vare LCHF - bra förespråkare Annika Dahlqvist, Andreas Eenfeldt, Monique Forslund, utländska Gary Taubes m. fl. Bra hälsa är inte överskattat.

  Jag har själv inte diabetes men har även jag flera otroligt jobbiga symtom som försvunnit i och med min nya kosthållning och livsstil.

  Kämpa på alla underbara människor och fortsätt stötta varandra (kom ihåg att det är svårast att övertyga de som står dig närmast - ofta behöver det komma från en utomstående). Vi får fortsätta vårt jobb att sprida info om vår goda hälsa så förstår kanske fler och fler.

  Jonas Mellin. Högt kolesterol, enligt din läkare, är inte farligt. Det är viktigt att göra ett partikelstorlekstest där du kan se vilket kolesterol som är högt. Ett högt HDL är bra och håller dig frisk!

  /L

  2013-01-05 | 20:17:05
  Bloggadress: http://www.mammamedknuff.se
 • Professor Göran säger:

  Grattis!

  För drygt tre år sedan konstaterade vi att min fru blev akut sockersjuk och vi satsade då direkt på strikt LCHF. Hon blev av med sina tarmbesvär som hon dragits med i trettio år på tre dagar! Hennes allvarliga smärtor och domningar i fingrar och tår (kallas medicinskt för perifer neuropati) försvann också gradvis och var efter ett halvår helt borta. Dessutom har vi tappat alla överviktskilon som 60+are, 20 repsektive 12 kg.

  Däremot återkommer hennes problem med tarmar och domningar vid minsta syndande (en kaka eller en smörgås) och det tar sedan några veckor att reparera skadorna igen.

  Misstanken finns förstås att hennes diebetes nu är så allvarlig att insulinproduktionen nästan hel upphört och hon därmed blivit en typ 1 diabetiker.

  Synd att vi har en sjukvård som vi inte ens vågar uppsöka på grund av deras uppenbara inkompetens. Istället mäter vi blodsockret själv och har "stenkoll".  2013-01-05 | 20:44:57
 • Henrik säger:

  Hej och välkommen till den nya folkrörelsen! Vad kul att du upptäckt LCHF. Jag har hållit på med (ganska) strikt LCHF sedan två år. Anledningen var att jag var på vårdcentralen för en ren rutinkontroll. Resultatet? Tokhögt blodtryck, högt blodsocker ("du har inte diabetes men inte långt ifrån, sa doktorn), 10 kg övervikt. Då tänkte jag att nu måste något göras. Jag läste Andreas Eenfeldts bok Matrevolutionen och Litsfeldts bok om diabetes. Efter det verkade allt så självklart. Efter 5 månader på LCHF hade jag normalt blodtryck, ett fastesocker på 4,5 och minus 10 kg runt midjan. Ren magi. Och på den vägen är det. Jag kommer aldrig att återvända till kolhydratfrossandet vad än förnumstiga livsstilsprofessorer säger. Jag önskar dig lycka till!

  2013-01-05 | 21:03:07
 • Busmamman säger:

  Otroligt!
  Tänk att man kan bli så glad av att läsa din berättelse!
  Hoppas att fler tar del av din berättelse och vågar prova på LCHF.

  2013-01-06 | 11:00:36
 • Angelica - Vardagsliv med LCHF säger:

  Vad kul att en typ 1 skriver om LCHF! Jag har inte diabetes själv, men ätit och läst om LCHF i tre år och överallt är man väldigt försiktig med att skriva nåt om typ 1.
  Grattis till dig och att du mår bättre!!

  2013-01-06 | 11:03:10
  Bloggadress: http://ankianka.blogg.se
 • linda säger:

  SÅ superbra!!! Fortsätt blogga, du hjälper ju både dig själv och andra till ett bättre och piggare liv. Starkt jobbat! Jag kommer följa dig då jag själv ätit LCHF i snart ett år å blivit en pigg, stark, sällan sjuk, och 20kg lättare människa. Helt underbart!

  Svar: Gud va gulliga ni är allihopa! Tack för alla fina peppande ord och för alla lyckönskningar! Blir även så glad över att höra om era fina erfarenheter och hälsovinster Kram
  diabetestypettlchf

  2013-01-06 | 11:57:46
 • Maria B säger:

  Hej!

  Stort Grattis till nya livet!!!
  Jag är precis på samma väg i livet som dig! Jag började också med LCHF i november och mitt liv har också ändrats till det bättre på många sätt. Dock har jag insulinpump och har mått "ganska" bra i min diabetes i 10 år, men mår nu ännu bättre, sedan jag startade med LCHF!
  Jag har också haft många tankar kring fettet och kolesterolvärden, men jag äter redan idag tabletter mot för högt kolesterol och har i dagsläget inte sätt någon förändring på värdena, men vi får se vad våren ger.

  Jag har haft diabetes typ 1 i 39 år, fick det -74 och är född -71.

  Fortsatt lycka till!
  MVH
  Maria

  2013-01-08 | 10:44:12
  Bloggadress: http://mariab71.blogg.se
 • Bengt Nilsson säger:

  Utmärkt berättelse om din diabetes och LCHF.

  Du har troligen skriv in din text direkt in i bloggen.
  När jag kopierar texten in ett dokument i Microsoft Word och kör rättstavning (F7), så får texten många små anmärkningar. Exempel mellanslag före punkt ska bort, mellanslag saknas efter punkt, omkastade bokstäver i ord (jag skriver inte bättre; jag brukar skriva trippelbokstäver).

  Tyvärr hittar inte felstavningar där man skrivit "för" när man menar "får" och inte heller när man skrivit "hand duk" (särskrivning) när det ska vara "handduk"

  Fixa gärna till texten så blir din berättelse perfekt.

  Vänliga bälsningar, Bengt Nilsson

  Svar: Tack för tipset. Ja jag skrev direkt i bloggen. Kanske kan vara smart att skriva i word förtsHa det fint
  diabetestypettlchf

  2013-01-08 | 12:43:16
 • Bengt Nilsson säger:

  När jag skulle läsa hela din text tog jag och kopierade den till Word, justerade felen och sparade på min disk.
  Vill du ha den justerade texten? Då kan du byta ut texten i ditt första blogginlägg.

  Svar: Ja tack. Va snäll du ärMvh Jasmine
  diabetestypettlchf

  2013-01-11 | 17:02:51
 • Viktoria Andersson säger:

  Vad glad jag blir av att hitta något om diabetes typ 1. Min son (14 år) har precis fått diabetes och jag har varit intresserad av lchf sedan tidigare. Jag har bara inte vågat köra på lchf-linjen fullt ut. Det finns så många motstridiga uppgifter när det kommer till kost och hälsa att man lätt ger upp. Jag ska åter igen sätta mig in i ämnet och lära mig ännu mer. Ser fram emot att läsa fler inlägg.
  Tack!

  2013-01-14 | 14:14:12
 • Bisse säger:

  Hej, jag är nydiagnosticerad med Typ 1. Har sett mycket på nätet om diabetes och LCHF men... en sak jag undrar över. Många skriver att de gått ner i vikt tack vare detta vilket får mig att tveka. Jag har gått ner mycket i vikt tack vare bukspottkörteloperation för 4 år sedan, sen för ett år sen så rasade jag plötsligt ännu mer i vikt och nu väger jag pyttelite. Jag kan m a o inte gå ner mer utan att försvinna. Vad händer om jag börjar med LCHF??? Jag behöver ju gå upp i vikt, inte ner. Kram och tack för en intressant blogg :-)

  Svar: HejJag har själv aldrig heller haft problem med övervikt. Jag har tappat några kilo sedan jag började med lchf. Men nu verkar det som att jag stannar vilket jag tycker är bra för jag vill inte heller gå ner mer. Det är min erfarenhet såhär långt och jag tycker det stämmer överens med att man brukar säga att LCHF är viktnormaliserande – det vill säga att en överviktig person går ner i vikt och en underviktig person går upp i vikt. Tills kroppen själv hittar sin normalvikt.
  Kram
  diabetestypettlchf

  2013-01-25 | 06:35:47
 • Anki säger:

  Hej! Jättekul att det går bra för dig. Men ag undrar hur det går med dina njurar. Jag provade nämligen själv på LCHF men mina njurar tog ordentligt med "stryk" av det. Jag har haft diabetes typ 1 i drygt 38 år (fick det när jag var 9 år). När hela LCHF hysterin började ta fart så tänkte jag att det lät ju bra för en diabetiker. Så jag provade. I början mådde jag verkligen jättebra. Var pigg och kände mig väldigt nöjd och glad. Jag har insulinpump sedan 10 år tillbaka i tiden så mitt blocksocker är alltid jämnt och bra. HbA1c på 40-44 . Men redan efter ca 6 månader med LCHF så vände det för mig. Jag blev tröttare och tröttare, kände mig allmänt hängig. Mitt Hba1c var fortfarande lika bra men jag mådde inte bra. Mitt Hb var nere i 77 innan en läkare upptäckte att jag hade drabbats av kronisk njursvikt. Det är nu 2 1/2 år sedan detta upptäcktes och nu har jag 16 % kvar av min njurfunktion. Tråkigt i allra högsta grad Nu vill jag inte skrämmas men jag vill ändå varna lite för att LCHF kosten kan innebära att njurarna tar skada i onödan. Man äter ju ganska mycket protein när man håller sig till LCHF och det är definitivt inte bra för njurarna. Nu är det ju allmänt kännt att diabetiker lätt får problem med sina njurar förr eller senare så det kan ju vara något att tänka på. Kram

  Svar: HejTack för ditt inlägg och beklagar verkligen din situation.
  Jag var mer rädd tidigare. Innan jag började med LCHF mådde jag som sagt väldigt dåligt och svängigt och högt blodsocker och HbA1c. Dagarna innan jag övergick till LCHF hade jag börjat få ont i njurarna och hade intensiv klåda på hela kroppen jag mätte äggvita i urinen som kan vara ett tecken på att njurarna arbetar för hårt. Jag hade spår av äggvita och var jätterädd o prata med sjuksköterska som sa att nej det är nog ingen fara om dina njurar tagit stryk skulle du må ännu sämre. Allt försvann när jag började med LCHF.
  Det är i första hand högt blodsocker som kan skada njurarna hos diabetiker. Mitt blodsocker och HbA1c är nu mycket bättre.
  Högt proteinintag är självklart inte bra som du säger eftersom njurarna får arbeta hårdare. Men jag har inte ändrat mitt proteinintag med LCHF utan enbart sänkt kolhydratintaget och höjt fettintaget. Tanken med LCHF är att man i första hand ska ersätta energin i kolhydraterna med mer naturligt fett. Vilket jag gör. Jag tror därför i min situation att mina njurar var mer i riskzonen innan jag åt LCHF
  Ha det fint Jasmine
  diabetestypettlchf

  2013-02-01 | 19:47:40
 • stephanie säger:

  Hej! Jag har diabetes typ 1 sedan 3 år tillbaka och jag har funderat på LCHF då jag har tröttnat på att ta insulin till varje måltid för att sedan ha ett stabilt blodsocker i 1-2 h innan det sjunker eller stiger pga kolhydraterna. Har pratat med min sjuksköterska och dietist om detta men dem gav mig rådet att ta mer insulin och räkna kolhydrater mer nogrannt vilket jag tycker känns tröttsamt och onödigt. Dock så varnade dem mig för svältketoner i och med att man vid LCHF inte tar lika mycket måltidsinsulin eller får i sig lika mycket kolhydrater, är detta något du har erfarenhet av? Också hur gör du vid träning? Äter du kolhydrater innan för att blodsockret inte ska bli lågt? Mitt blodsocker sjunker ofta av motion. Tack för ett bra inlägg!

  Svar: HejJa tyvärr ser det ut så många gånger. Man får ingen hjälp eller stöd från sjukvården. Det fick inte jag heller utan beslöt till sist att lita på mig själv och testa.
  Så länge ditt blodsocker ligger bra så behöver man inte oroa sig över ketoner. Om blodsockret ligger stabilt finns ingen risk för ketoacidos. Däremot finns det något som kallas ketos men som är ofarligt. Jag hade snarare större risk att drabbas farliga ketoacidos tidigare eftersom mitt socker kunde åka upp och ner.
  Jag klistrar in en text från kostdoktorn för att förklara skillnaden;Vad är ketos? Får man inte livsfarlig ketoacidos (surt blod) av lite kolhydrater?Nej. Det man får av lite kolhydrater kallas ketos och är en normal anpassning av kroppen som inte är farlig. Det skall inte sammanblandas med ketoacidos. Ketoacidos är ett farligt tillstånd som vanligen uppstår vid diabetes och insulinbrist (då blodsockret också är högt, >15) inte vid lite kolhydrater i kosten. Man kan mäta ketoner i urinen lätt med teststickor som kan köpas på apotek. Om dessa ger utslag så har man ketos (ger de inte utslag kan man ändå ha det, då ketoner i blodet inte alltid läcker ut i urinen). Det innebär att kroppen går till mycket stor del på fettförbränning, och även bryter ner fett till ketoner, som bränsle till hjärnan.Normalt är detta alltså helt ofarligt. Om man har diabetes, vanligen insulinbehandlad, och har ketoner i urinen SAMTIDIGT som ett högt blodsocker (>15 vanligen) är det dock tecken till att man är på väg mot ketoacidos på grund av insulinbrist. Man bör då ta mer insulin, dricka mycket vatten, och genast ta sig till akutmottagningen om man mår dåligt eller det inte snabbt går över. Återigen, detta tillstånd har inget känt samband med lite kolhydrater i kosten. Om något lär det i så fall ge minskad risk, eftersom liten kolhydratsmängd i kosten minskar insulinbehovet(www.kostdoktorn.se)

  Tidigare när jag skulle träna var jag alltid rädd att få känning och proppade i mig rätt mycket innan för att förebygga. Hade även med mig druvsocker in i träningssalen i fall att.Eller bara jag skulle gå en kort promenad var jag rädd för blodsocker fall...
  Nu kollar jag blodsockret innan så att det ligger normalt och ligger jag under ca 5 så äter jag något kanske några nötter eller lite turkisk yoghurt och hallon och det räcker. Jag behöver inte trycka i mig kolhydrater för att jag ska träna!. Jag ändrar inte heller doserna om jag tränar. Jag går mest på pass som Zumba, afrikanskdans mm. Ibland har jag till och med märkt att jag får lite högre blodsocker efter träning varför vet jag inte riktigt. Men kanske kan ha med något hormon att göra. Me jag har i alla fall inte under min hela LCHF tid fått rn enda känning vid fysisk aktivitet. Vilket är underbart. Hellre att jag åker upp lite lite i sockret istället för först jätte lågt och sen rekyl med jätte höga värden efteråt som tidigare
  Oj vilket långt svar det blev hoppas du orkar läsa
  Kram

  diabetestypettlchf

  2013-02-11 | 23:00:37
 • Insulina säger:

  Hej! Kul att du också "vågar" testa lågkolhydratskost. Jag har haft diabetes typ 1 sen jag var 16år (i 8år nu) och har skaffat insulinpump nyligen. Jag körde lågfett/lågkolhydratskost i början och det funka fint. Men sen efter möte med dietist började jag med kolhydrater igen och hba1c stack iväg, även vikten.. Förra året slog tanken mig varför hba1c+vikten är dålig och ville gå tillbaks till kosten jag hade innan men sprang då på LCHF och körde det i ½år. Men mitt LDL kolesterol blev jättedåligt så jag hoppade av det tåget. Vill inte riskera nåt tanke på att jag har extremt mkt blodproppar/stroke i släkten så nu kör jag på lågkolhydrat men utan mättat fett, du vet avokado, lax, olivolja etc. Så mitt råd: Kör på men håll koll på värdena :)

  2013-03-08 | 18:24:41
  Bloggadress: http://insulina.shapemeup.se
 • Tanja säger:

  Många av dina symptom känner jag igen mig i. Framför allt "Huvudvärk Oförklarad trötthet Orkeslös
  Deprimerad (ibland) Trögtänkt "gröthjärna"
  Hittar inte ord Klarar inte av att ta tag i saker."Exakt så kände jag innan jag blev diagnostiserad med glutenintolerans. Att du nu mår bättre efter LCHF kan kanske också beror på att du samtidigt har uteslutit all gluten?

  Svar: Hej! Ja jag tror också att det kan ha med det att göra. Jag misstänkte glutenintolerans och läkaren tog ett prov men det visade inget då. Men jag är övertygad att många mår dåligt och påvekas av gluten även då det inte visar på blodprov.Jag har också tänkt att det kanske hade "räckt" att börja äta glutenfritt men då hade jag inte fått samma positiva effekt på blodsockret :) Ha det fint!
  diabetestypettlchf

  2013-04-04 | 17:52:53
  Bloggadress: http://tanjaselma.blogg.se
 • Tilde säger:

  Hejsan!

  Jag är en tjej på 22 år som för en månad sedan fick reda på att jag fått diabetes typ 1. Jag blev inlagd på sjukhuset över en natt bara, jag hade inget skyhögt värde, låg på ca 15. Jag blev hemskickad dagen efter fullproppad med information, en blodsocker mätare och en massa nålar och insulinsprutor. Något chockad över beskedet och förundrad över att jag blev hemskickad så fort. Ingen information om kost och liknande mer än att jag skulle äta som vanligt.

  På grund utav den dåliga informationen så det första jag gjorde när jag kom hem var att googla, diabetes och mat vid diabetes. Lätt skräckslagen av följdsjukdomar och komplikationer av diabetes så kom jag tillslut in på LCHF. Det kändes som något för mig, jag har alltid varit intresserad av kost och hälsa och jag kände eftersom jag inte 'tål' kolhydrater(socker) så låter det väl klokt att undvika dem?

  Jag fick träffa läkare, sjuksköterskor och en dietist som alla sa olika om vilken kost som var att föredra. Alla tycker olika om vad man bör stoppa i sig och alla bekanta och vänner har åsikter och är helt plötsligt 'läkare' och ska berätta för mig hur jag ska göra. Jag tog ett beslut om att köra på LCHF, för de känns rätt för mig och bara på denna korta tiden har jag sett mitt socker förändrats.

  Jag skriver för att jag undrade om du hade några bra tips så här till mig i början? Jag kan känna att inte läkare och sjuksköterskor alltid förstår, så är det något man bör tänka på? Speciellt ang. kost.

  Tack för en jätte bra blogg, super bra läsning! :)

  Ha de fint!

  Svar: HejSkrämmande att läsa att du blev hemskickade efter en dag. Sjukt verkligen. Jag fick ligga inne 2 veckor när jag fick diabetes visst var jag yngre och hade högre blodsocker men ändå... Glad att du hittade LCHF så fort för det är verkligen otroligt mycket lättare att leva med diabetes när man precis som du säger undviker det som man inte "tål" Tyvärr upplever jag också att det är svårt att få stöd, råd och hjälp från sjukvården
  Mitt råd är såklart att vara noga med blodsockerkontroller nu i början när du hittar och ställer in dina insulindoser. Jag tar bara långtidsverkande. Vet inte hur du gör? men jag tycker det är bäst för jag blir stabilare och får färre känningar och kan anstränga mig utan att sjunka i sockret. Hellre att du höjer det långtidsverkande dosen lite än att ta snabbinsulin om du märker upprepade höga värden. Jag upplevde de första veckorna att insulinbehovet var enormt litet för att efter några veckor då kroppen ställt in sig så behövde jag succesivt öka lantus dosen lite. Angående kosten så tycker jag att det ska vara enkelt. Jag har valt att inte räkna kolhydrater o så just för att det ska vara enkelt. Men mitt riktmärke är att livsmedlena ska innehålla mindre är 5g kolh/100g självklart blir det lite högre ibland tex hallon 7g kolh/ 100g osv jag brukar välja tex frukost utifrån mitt blodsocker (o självklart utifrån vad jag har hemma hihi) men ligger jag lite lägre så väljer jag kanske hallon och turkisk yoghurt som ändå innehåller lite kolhydrater som påverkar sockret lite grand men ändå inte skjuter sockret i höjden. ligger jag lite högre eller normalt och inte vill höja sockret så väljer jag kanske lite mer "strikt" frukost som knappt påvrkar alls tex ägg o bacon. Jag råder dig oxå till att skaffa massor av inspiration just för att inte hamna i "tråkfällan" eller i som de som misslyckas med LCHF upplever att det bara blir just ägg o bacon och att det är tråkigt med LCHF.. Det finns hur mycket roligt som helst att äta men ibörjan blir det lätt att man fokuserar på allt man inte kan äta istället för att fokusera på allt gott man kan äta. Det är svårt i början för man måste tänka om och ställa om sig. Men nu tycker jag själv att jag är kreativare än någonsin. Jag hämtar mycket inspiration på instagram. Jag heter diabetestypettlchf och där lägger jag ut vad jag äter samt följer många andra LCHFare och man tipsar o inspirerar varandra! En annan sak som jag tycker är viktig och bra att känna till är att nu i början bör du jämföra produkter med varandra. Ska du tex köpa kokos så kan det skilja oerhört mycket på kolhydratinnehåll på olika märken osv. Googla på för dig nya livsmedel skriv tex rättika kolhydrater då hittar man lätt om produkten/råvaran är LCHF vänlig Jag tittar numera på väldigt annorlunda råvaror när jag är och handlar. Förr skulle jag aldrig fått för mig att köpa tex rättika och majrova o ja du förstår. Men som sagt man får hitta nya spännade livsmedel och vägar. jag brukar ha med mig telefon och googla i affären ibland om jag hittar något nytt spännande!
  Jag försöker undvika socker helt även om produkten innehåller mindre än 5g kolh/100g detta upplever man snart är ganska svårt eftersom det petas in socker typ överallt :( Det gör ju att man får göra lite mer själv typ egen majonäs och så men jag väljer att göra det visst det blir lite krångligare än att köpa färdiga produkter men samtidigt värt det för man vet vad man stoppar i sig. Inte massa tillsaster o skit :) Men detta är ju såklart individuellt. Det finns många som äter LCHF o som äter färdiga såser mm trots att de innehåller socker.
  Kul att du hittat hit! Och än en gång jag är glad över ditt kloka beslut av att köra på den naturliga och enkla metoden att behandla din diabetes.
  Hör gärna av dig om du har mer frågor och om det är något mer specifikt just kring kosten som du undrar
  Ha det fint
  Kram
  Jasmine
  diabetestypettlchf

  2013-04-07 | 15:02:19
 • helena säger:

  är glad som hittat hit. Själv är jag 48 år och har haft diabetes i 32 år. De senaste åren har jag drabbats av andra sjukdomar också. Nu har jag hållit på med LCHF bara en vecka, men kommer att fortsätta. Vinsterna är redan stora! Känner mig bara osäker på insulindoserna. Jag provar mig fram och har sänkt måltidsdoserna med flera enheter redan. Underbart!

  Svar: Hej!Va kul att du hittat hit och jag är glad över att du hittat LCHF och redan upplevt hälsovinster!!! Ja det kan ju vara lite knepigt i början med doserna...Jag har valt att bara använda långtidsverkande (snabbnsulin enstaka tillfällen) för jag blir så jämn i mitt blodsocker åt båda hållen. Skönt att inte riskera lika mycket känningar och att kunna anstränga sig utan att behöva dimpa ner som jag gjorde innan... Jag upplevde de första veckorna att insulinbehovet var enormt litet för att efter några veckor då kroppen ställt in sig så behövde jag succesivt öka lantus dosen lite.. Och nu höjer jag hellre lantuset någon enhet om jag ser mönster/upprepade höga värden istället för att ta till snabbinsulin.
  Ha det fint och lycka till!
  Kram
  diabetestypettlchf

  2013-04-07 | 18:03:48
 • Valentina säger:

  Hej Jasmine och stort tack! Jag är typ 1 diabetiker sedan 1984 och har fått traditionel diabetes vård först i Sverige, tallriksmodellen och hela baletten med långsamma kolhydrater och sedan 1990 bor jag i Italien med den konstanta indoktrineringen om att ”pasta-och-pizza-MÅSTE-MAN-ÄTA-även-om-man-är-diabetiker-FÖR-ATT-MÅ-BRA” dieten...hur dåligt har man inte mått i alla dessa år, konflikter med läkare och dietologer som hela tiden ökat på insulindoserna för att det hela ”skulle jämna ut sej” och sen får man skäll för att man inte grejar det!
  Och nu när jag nu sen 1 månad äter LCHF mår jag helt plötsligt bra; har på en gång slutat med måltidsinsulinet och tar bara långtids på kvällen - thats it. Så gissa om jag är glad, och som jag redan berättat för dej privat så är det till stor del tack vare din helt fantastiska blogg! Vet du Jasmine, en ide jag sitter och lurar på är att starta en liknande blogg men på italienska så att även italienska pasta befolkningen iallmänhet och italienska diabetikerna i synerhet kan lära sej att äta bättre och bli friskare, undrar om det skulle va en bra ide?

  Svar: Jag är så glad för din skull att du också hittat LCHF. Jag tycker absolut du ska starta en blogg!! Räkna kanske med lite upprörda pizza, pasta tokar hihi men tillsist borde ju några fatta!! O så lägger du ut goda recept på LCHF-pizza och LCHF.pasta :)
  diabetestypettlchf

  2013-05-08 | 11:30:05
 • Fikke säger:

  Roligt att läsa din blogg och att du mår så bra :)
  Har själv inte diabetes men min dotter som är 5 år har det hon insjuknade i feb-13 och i början var blodsockret rena berg och dal banan men sen hon fick gluten april-13 och fick tagit bort gluten ur kosten har hennes BS varit stabilt 1-2 känningar sen april och högt BS 1 natt .. Så jag undrar hur nyttigt LCHF är för min växande ständigt i rörelse dotter ?
  Mvh Fikke

  Svar: HejKul att du hittat hit! tråkigt med din dotter :( Skönt att blodsockret blivit bättre sedan ni tog bort gluten! Även om ni kanske inte övergår till lchf helt så kan ni säkert byta ut flera saker/måltider/rätter till sånt som inte påverkar blodsockret på samma sätt. Och eftersom LCHF är naturligt glutenfritt så kan ni hitta mycket bra recept på tex bakverk och efterrätter som är bra både för hennes glutenintolerans och ur bs perspektiv! LCHF är annars inte farligt för barn, det viktigaste är att man tar bort socker, sädeslag (vilket ni redan till stor del gjort) byter ut konstgjorda fetter som margarin. mina barn äter vissa måltider lchf och mår bra av det.... Det är svårt att ge barn strikt LCHF pga intyg med specialkost i skola,förskola och jag tycker inte man behöver vara superstrikt med barn men man kan absolut dra ner på kolh men det viktigaste som sagt minska på socker, sädesslag och bort med konstgjorda fetter.. sedan kan man kanske ändra proportionerna på tallriken så att mer energi kommer från fett och mindre från kolhydrater..just för hennes blodsocker.. man äter ju fortfarande kolh med lchf men mycket mindre och av bra kvalitet. En del säger att lchf är enformigt och att man skulle få brist på det ena eller det andra men jag äter mer varierat och mer grönsaker än någonsin.
  Med vänlig hälsning
  Jasmine
  diabetestypettlchf

  2013-07-08 | 08:47:41
 • Magdalena säger:

  Hej!
  Jag jobbar som kock på en skola och har precis fått ett nytt barn på dagis som har typ 1 diabetes. Jag är inte alls insatt i diabetes kost men har nu läst en del.
  Har du lite tips,ideer och recept att dela med dig?
  Tacksam för vidare kontakt.
  Mvh Magdalena

  2013-08-28 | 11:33:33
 • Stöt Gunilla Andersson säger:

  Hej!
  Min man har haft diabetes i över 20 år. När LCHF blev populärt tyckte jag att han skulle testa det vilket han också gjorde. Allt fungerade superbra förutom att han gick ner i vikt så han såg ut som en fågelskrämma. Han hade ingen övervikt när han började men kilona bara rasade av honom. Är det någon annan som har haft samma problem. Det gick så långt att han gick tillbaka till kolhydratmaten igen.
  MVH/Gunilla

  Svar: Hej!Jag hade inte heller övervikt när jag började med LCHF men rasade också i vikt ca 6 kg. Men detta har normaliserat sig nu. Nu ligger jag på min normalvikt igen och ligger still där. Hur länge körde han LCHF? för ofta är det så att kroppen "chockas" i början för att sedan hitta balans och återgå till sin normalvikt, det sägs att LCHF är viktnormaliserande åt båda hållen alltså både för underviktiga och överviktiga
  Med vänlig hälsning
  Jasmine
  diabetestypettlchf

  2013-09-19 | 08:04:16
 • Gun Penhoat säger:

  Vad glad jag blev att läsa hur du mår så bra av LCHF! Jag har ätit LC i många år och sedan jag upptäckte LCHF - också många år sedan vid det här laget - så anammade jag denna matstil. Jag äter så för hälsa, inte vikt, för min mormor hade diabetes och jag ville mota Olle i grind, så att säga. Nu hade mormor diabetes innan insulinet uppfanns. Hon åt så litet kolhydrater som det var möjligt - ordentliga läkarråd på den tiden - och levde länge nog att sätta 5 barn till världen. Morfar var sjökapten så det gick att räkna ut när han hade hälsat på hemma :0) Det var inte diabetes mormor gick bort i, men giftstruma.
  Nu hade mormor både hushållshjälp och barnflicka och det hjälpte nog mycket så hon kunde klara sig, men kosten måste ju ha varit livsviktig.

  Håller på att slå pannan blodig eftersom jag slårslårslår den i väggen i ett argument med en grupp amerikanska sköterskeelever som har satt upp en sida på Pinterest om 'diabetesundervisning'. De menar att det ska vara helkorn och en viss procent kolhydrater i maten för en diabetiker annars blir man sjuk. Suuuuck.

  2013-11-17 | 14:53:48
 • millan säger:

  Hej!

  Jag vet inte om du läst boken "Ett sötare blod"?
  Där finns det med ett kapitel om diabetes och socker och varför man som diabetiker fått rådet att hålla lågfettkost framför lågkolhydratkost.


  Jag ser i blogginläggen här att kolesterolfrågan plockas upp och i den boken får man förklarat att det finns olika typer av kolesterol och att bara mäta om kolesterolet höjs eller sänks berättar inte om det är bra eller dåligt.

  Att kolesterolet höjs kan bero på att det kolesterolet som transporterar fett från blodet till njurarna har höjts, vilket inte är något negativt.
  Så ett höjd kolesterol betyder inte att man ligger i riskzon för att få hjärt- och kärlsjukdomar.
  Man behöver titta på vilken typ av kolesterol för att veta om höjningen är bra eller inte.
  Det står mer om det i boken.

  2014-02-25 | 18:41:02
 • Philos66 säger:

  Hej!
  Känner mig glad över att funnit denna blogg just nu.
  Min son insjuknade i typ 1 i Mars i år, inte så längesen alltså, men inte därmed sagt att det varit lätt.
  Det har tagit styggt på oss, o givetvis på min son som just nu går igenom sin kris, 14 år dessutom.
  Jag själv anammade Lchf för ngra år sen o lyckats "äta" bort min fibromyalgi. Har alltså varit engagerad i kost hållningen med liv o lust, som tur det.
  Ty redan när vi var inlagda på barn var jag en "besvärlig" förälder som gick emot o vågade ifrågasätta detta med kolhydrater i kosten. Hm, en utmaning där.
  Har sedan dess gett min son Lchf i största utsträckning, han har dock unnat sig lite helg godis, men då fått pyttsa i sig extra insulin. Vid ett besök hos diabetes sköterskan i Juni hade hans Hba1c värde sjunkit från över 100 till 52, kändes jätte skönt.
  Idag har vi varit kallade till diabetes läkaren som fått vetskap om vårat val av mat till sonen. Självklart var dom påstridiga om att det var nödvändigt att vänja honom att sticka sig ofta (vilket han har jätte ont av) så att han inte skulle få problem framöver med det sen.
  Där tappade dom mig fullständigt ;)
  Dom tyckte dock att jag hade en poäng med långsamma kolhydrater så som fröbröd, yogurt o bär b la.
  Jag förstår att det ligger otroligt mycket pengar bakom detta, o jag med min starka åsikt om att det är solklart för en diabetiker att hålla ett så stabilt blodsocker värde som möjligen går inte riktigt går hem hos dom.
  Men jag o sonens pappa tuffar på, allt för att livet ska bli enklare o att han ska få må så bra som möjligt.
  Mycket tankar o känslor. Kommer att följa o ta del av denna fina blogg. Man känner sig väldigt ensam o liten ibland. Ty när det kommer till ens barn så....ja ni vet.
  Kram o va rädda om er.

  2014-07-09 | 01:41:27
 • Pam säger:

  Hej! Bra initiativ! Jag är engelskspråkig men ska våga ställa två frågor på svenska. Efter att jag har läst din blogg, bestämde jag mig att börja med LCHF dieten. Jag fuck många biverkningar pga dåliga söckernivåer. jag tar Levaxin för min sköldkörteln o mår dålig enda. Jag fick magbesvär med matsmältningen även när det gäller kött eller mycket fett. Fast jag älskar livet, känner jag mig trött att bara ’överleva’.

  Därför som diabetiker typ 1 din blogg ger mig hopp. Jag har två frågor:
  1) Undrar jag om jag borde börja med en måttlig (20-50gram), i stället för en strikt (till 20gram) LCHF som D typ1. Hur började du? Jag tänker att sänka mitt långtidsverkande insulin Tresiba ett steg i taget o min novo rapid.

  2) Jag måste göra LCHF utan diabetesläkarens hjälp - stor motstånd. Jag undrar om du (eller en webbsida?) kan föreslå en diabetes läkare/vårdcentral/sjukhus som kan stödja mig. Jag bor i Stockholm

  Stor tack! 🌷

  2017-12-16 | 10:53:00
 • maribelpe1 säger:

  Unique domestic stage as project:
  http://rhonda.blogs.telrock.org

  2018-07-19 | 22:01:14
  Bloggadress: http://nikki.blogs.telrock.org

Kommentera inlägget här: