diabetestypettlchf.blogg.se

Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1. Nu har jag gått över till LCHF kost och mår bättre än någonsin. En sån enkel livsstilsförändring men så otroligt stora vinster. Jag kan helt enkelt inte hålla detta för mig själv utan startade en blogg för att fler typ 1 diabetiker ska få upp ögonen för hur man kan behandla sin diabetes den enkla och naturliga vägen Kontakt [email protected] Instagram; diabetestypettlchf Facebook; diabetestypettlchf

Mitt första blogginlägg

Kategori: Allmänt

Det där med att presentera sig själv är ju aldrig lätt så här kommer en såndär vanlig tråkig standard presentation.
29 årig kvinna har sambo och tre barn Kille 10år, tjej 8år, kille 3år. Vi bor tillsammans i ett stort hus i lilla Kristinehamn. I vår trädgård bor två underbara minigrisar Hjördis och Svea!
Arbetar som lärare i hem och konsumentkunskap. Pluggar samtidigt på distans för att bli klar med det sista i min lärarexamen.
Älskar att umgås med familj och vänner och att resa. Tycker om att laga mat och har nu fått en "nytändning" eller utmaning i att tänka och laga mat på ett nytt sätt och testa massa ny och god lchf-mat.
Nu till varför jag valt att börja blogga. Jag trodde nämligen själv inte på att det skulle hända. Men då jag hittat den enkla och naturliga vägen att behandla sin diabetes på kunde jag inte hålla tyst utan måste helt enkelt försöka sprida mina erfarenheter och visa hur man kan leva med diabetes typ 1 och lchf. Jag hoppas få andra typ 1or att våga testa.

Jag har levt mer än halva mitt liv med diabetes typ 1. Tog det rätt bra när jag fick sjukdomen och lärde mig leva med massor av sprutor och äta i princip vad som helst och bara justera med lite extra insulin. Dock kräver det rätt mycket ork att hålla på så och för att hålla blodsockret jämt. Någon dag kan blodsockret tex svänga mellan 2,0–20 under en dag. Succesivt har detta gjort mig sjuk. Mycket sjukare än jag behöver vara.
På senare år har jag mått väldigt dåligt både fysiskt och psykiskt och inte känt igen mig själv jag har tidigare vart pigg och glad men istället mådde jag skit och blev stammis på vårdcentral och träffat massa olika läkare och sökt för ett flertal symtom som tex;

Huvudvärk
Ledvärk
Ständig diarré
Nästan ständig förkylning (halsont)
Feberkänsla(fast jag inte har feber)
Oförklarad trötthet
Orkeslös
Deprimerad (ibland)
Trögtänkt "gröthjärna"
Hittar inte ord
Nästan ständiga svampinfektioner i underlivet
Candida?
Klåda på kroppen
Väldiga humörsvängningar
Klarar inte av att ta tag i saker.

Men de hittade aldrig några fel på mig. Men jag mådde ju inte bättre för det. Utan man tror tillslut att man är inbillningssjuk/sinnesjuk... Jag började själv söka svar (Google är min bäste vän hihi) själv jag har länge vart inne på LCHF eftersom det är rätt självklart egentligen diabetiker typ 1 har ingen insulinproduktion och kan därför inte få ut sockret ifrån blodet till cellerna. Så vad får vi för råd? Det enkla och självklara rådet borde ju vara ät inte socker, stärkelse eller kolhydrater som omvandlas till socker. Men istället ska vi vara extra försiktiga med fett eftersom vi har diabetes och löper större risk för hjärt- o kärlsjukdomar. Kolhydraterna ska vi enligt traditionell diabeteskost äta mest av under en måltid 55E% och parera med insulin. Sinnesjukt det är som att säga till en nötallergiker att käka till störst del nötter så mår du bra!

För 100 år sedan såg kostråden till diabetiker annorlunda ut, då skulle man undvika kolhydrater. Men i och med att den stora fettskräcken och insulinet kom ändrades råden. Intressant är också att läkemedelsföretagen ger ut broschyrer med kostråd för diabetiker som höjer blodsockret för att sedan sälja insulin som sänker blodsockret. Inte så konstig att de vill att vi äter mat som höjer blodsockret.

Som sagt var jag sugen att testa lchf men jag orkade inte riktigt ta tag i min diabetes trots att man varje dag går och tänker på alla följdsjukdomar det kan leda till. Jag hade även tagit upp LCHF med min diabetesdoktor som skrämt upp mig rejält och avrått mig vilket gjorde mig osäker. Men när han några veckor senare skickade hem svaret på mitt HbA1c (långtids medelvärde blodsocker) så bestämde jag mig för att köra LCHF trots allt motstånd.
Den 9/11-12 startade jag min resa mot ett nytt liv. Redan dag 1 kom de första hälsovinsterna. Trots att jag endast kört lchf i ca 2 mån vet jag att jag kommer att fortsätta livet ut.
Jag känner mig redan piggare, friskare och har bättre humör. Jag upplever mig inte längre som "trött/trög/segtänkt"
Jag tar nu enbart långtidsverkande insulin morgon och kväll. Jag behöver numera alltså inget måltidsinsulin. Konstigt att inte behöva ta med sig sprutan när man ska någonstans.
Sockret är mycket jämnare och jag riskerar inte att få lågt socker och får därmed inga rekyler. De fyra första veckorna sänkte jag mitt insulinbehov med mer än hälften och sänkte även mitt hbA1c från 78 - 70 (det värdet innehåller halva tiden "normalkost" och halva tiden lchf eftersom hbA1c går ca 8v bakåt) Rätt häftigt att man kan sänka hbA1c och samtidigt minska drastiskt på insulinet eller hur?
Jag väntar med spänning på kommande hbA1c som snart ska tas jag räknar med att det har gått ner ännu mer då det bara visar lchf tiden.
Andra fördelar:
Man blir alltid lagom mätt.
Inte sugen och hungrig mellan måltiderna.
Tidigare var jag nästan alltid förkyld det har också blivit mycket bättre.
Dag 1 försvann även mina tidigare ständiga diarréer. Jag är helt normal i magen. Detta är helt otroligt då jag förr kunde springa på toa mer än 10ggr/dag (läkarna hittade ingen orsak)
Som kvinnliga diabetiker vet är att svamp i underlivet väldigt vanligt förekommande. Vilket även jag hade problem med. Men även här sa det svisch och det försvann och har inte kommit tillbaks.
Jag kan nämna hur mycket positivt som helst men det blir drygt och ta allt i samma inlägg. Jag hoppas kunna inspirera många diabetiker att våga testa. För det är verkligen helt otroligt ni har inget att förlora!
Kram

 
 

Kommentarer

  • Maria Ryberg säger:

    Härligt! Bra beslut att börja med LCHF. Jag har typ 1 och ätit LCHF i 5 år och har mått mycket bra. Lycka till, kram Maria

    2013-01-05 | 09:56:19
  • Cindy säger:

    Stort grattis till dina nya kostvanor och dina hälsovinster!!! Verkligen kul att få läsa om typ1 och lågkolhydratkost, och att du slipper springa med sprutor på dagarna, fantastiskt!!
    Läkemedelsbolagen hurrar nog inte lika mycket... Hahah

    2013-01-05 | 09:58:26
    Bloggadress: http://www.osteopatkliniken.eu
  • Jonas Melin säger:

    Hej! Intressant att läsa om din resa. Jag har haft diabetes typ 1 i 17 år (Jag var 37 när jag fick det). Sen två år tillbaka äter jag LCHF och det fungerar mycket bra. Jag har sänkt insulinbehovet med ca 30%, (tar fortfarande både måltidsinsulin och långverkande. Fattar inte riktigt hur det skulle funka utan måltidsinsulin) har ett mycket jämnare blodsocker (brukar hålla sig mellan 3 och 10), har lättare att känna hur blodsockret ligger och har sänkt hbA1c från ca 52 till 42 (inom gränsvärdet för en frisk). Enda bekymret har varit att jag fick rejält höjda kolesterolvärden, vilket oroar min läkare. Det är komplicerat med kolesterol eftersom det finns så olika uppfattningar om vad som är bra och dåligt.

    Jag bloggar normalt inte om diabetes, men jag skrev om diabetes och lchf en gång på min blogg. Där finns ocskå ett tips om boken The Diabetes Solution av läkaren Richard Bernstein, som själv har diabetes typ 1 och har utvecklat en behandlingsmetod som liknar LCHF. Mycket intressant läsning! Mitt inlägg finns här: http://barnabasbloggen.blogspot.se/2011/02/en-revolution-eller-tva.html

    Svar: Tack för tipset det ska jag läsa!Ja det där med kolesterol är en svår fråga med många uppfattningar precis som du skriver. Jag ska testa kolesterolvärdena snart ska bli spännande och se hur de ligger. Jag delar upp mitt långtidsverkande tar Lantus ca 10-12e morgon och ca9e kväll. Normalt klarar jag mig på detta vilket jag själv tycker är helt otroligt. Ibland kan jag ta 1-2 e måltidsinsulin om jag ligger lite högre.
    diabetestypettlchf

    2013-01-05 | 10:01:50
    Bloggadress: http://barnabasbloggen.blogspot.se/
  • Tess säger:

    Jätterolig läsning!
    Vad säger de på vårdcentralen?

    2013-01-05 | 10:13:41
  • eva-britt thiesen säger:

    GRATTIS till dej och att du vågat...Du gör mej så glad. Kommer att läsa om dej så bara skriv fler inlägg. GRATTIS igen!
    KRAM eva-britt

    2013-01-05 | 10:29:25
  • Anne säger:

    Vad härligt att läsa. Lycka till i framtiden. Visst är det härligt att hitta sitt eget sätt att leva. Kram

    2013-01-05 | 10:34:43
    Bloggadress: http://astas.wordpress.com
  • Anne säger:

    Tack för att du delar med dig. Det finns så många där ute som är sjuka i onödan!

    2013-01-05 | 10:48:13
  • Annika Svensson säger:

    Härligt och lycka till i fortsättningen också! Alla som vågar gå mot strömmen, borde på sikt bidra till en ändrad inställning även inom vården, kan man ju hoppas? Åtminstone så att det börjar forskas på ett mer objektivt och neutralt sätt i denna fråga, utan att det styrs av de krafter som tjänar på "gamla sanningar"...

    kram
    Annika

    P.S. Här är en ytterligare mer tillfällig blogg jag själv skriver, angående mina egna försök att ta tag i mångåriga viktproblem först via Cambridge och nu med fokus på LCHF; www.underbarakilon.wordpress.com D.S.

    2013-01-05 | 11:48:08
    Bloggadress: http://tootickisvarld.worldpress.com
  • hellstream säger:

    Bra jobbat. Varför slutade man säga sockersjuka istället för diabetes? Det säger klart och tydligt vad det handlar om och vad man ska undvika.

    Och när man ser på diabetiker och alla de följdsjukdomar ett långt liv med insulin ger är det ofattbart att man kan skylla problemen på fettkonsumtion.

    2013-01-05 | 12:02:18
  • Aeh säger:

    Glöm inte kallpressad kokosolja! Googla Bruce Fife

    Svar: Nix! Jag har köpt och steker i den ibland! Har även testat och lagt i kaffet. Har du/någon annan något kul tips på fler användningsområden.
    diabetestypettlchf

    2013-01-05 | 12:06:01
  • Mats Lindgren säger:

    Underbart roligt att läsa om dina hälsovinster och viktigt eftersom många tror att man inte kan få hälsovinster om man har dibetes 1. Du borde lägga upp din historia på friskadiabetiker.se
    Mycket bra initiativ av dig!

    Svar: Tack! o tack för tipset!
    diabetestypettlchf

    2013-01-05 | 12:06:13
    Bloggadress: http://fethalsa.wordpress.com
  • Elisabeth Sjögren säger:

    Grattis till din fina blogg, jag kan hålla med om allt du skriver :) Roligt att höra fler typ-1-or börjar förstå vad LCHF kan göra. Jag har haft diabetes i 37 år och önskar att jag fått veta detta för länge sedan. Jag har fått många komplikationer som gjort att jag tyvärr inte mår så bra men har mått betydligt bättre med LCHF. Tyvärr har jag just haft en svacka i mitt liv, pga familjeskäl, och därför inte skött maten de sista månaderna och usch vad jag har mått dåligt. Nu har jag tagit nya tag och känner skillnad efter bara några dagar. Nu kommer INGET att få hindra mig i framtiden! Jag har hittat mitt sätt att äta och kommer inte att sluta trots alla varningar som folk kommer med trots att jag säger att jag aldrig mått så bra som jag gör nu, konstigt. Som tur är har jag en klok, ha ha, läkare som stöttar mig helt och fullt i detta. Han kan ju se att jag inte haft så här bra värden på minst 25 år. Jag måste tacka Monique Forslund och Andreas Eenfeldt som genom tv och bok fick mig att sätta igång med detta som jag funderat på länge.
    Jag ser verkligen fram emot att följa din blogg framöver. Lycka till!

    Svar: .Skönt att du tagit nya tag! Lycka till själv!
    diabetestypettlchf

    2013-01-05 | 12:08:49
  • Jannica Eklund Löfgren säger:

    Underbart att fler vågar tro på sig själva! Grattis!

    2013-01-05 | 12:09:23
  • Mats LCHF Wiman säger:

    Jättebra att en typetta kan berätta så bra och positivt om LCHF.
    Jag (Typ 2:a) har tvekat att uttala någon åsikt om Typ 1 och LCHF även om jag hört mycket positivt om att LCHF förbättrar hälsan även för ettor.
    Jag kommer att göra inlägg om detta på min blogg/forum http://www.FriskaDiabetiker.se med förhoppning om att vi kan dela erfarenheter framöver.

    Mats J C Wiman

    Svar: Va kul att du gör ett inlägg! Jag tror det är många som inte "vågar" uttala sig om typ 1 och lchf även inom sjukvården(de som är positiva till typ 2 o lchf) .Det finns massor att läsa om typ 2. Men jag har sökt o sökt men hittat väldigt lite om typ1. Därav valde jag att starta bloggen!!
    diabetestypettlchf

    2013-01-05 | 12:23:26
    Bloggadress: http://www.friskadiabetiker.se
  • Bo Eriksson säger:

    Grattis till dina framgångar,jag själv har hållt på nu i lite över tre månader,jag hade diabetes 2 tog 5 tabletter om dagen med metformin,nu tar jag inga mår toppen min diare är borta.
    Stå på dig så kan du leva ett mycket bättre liv.
    Grattis än en gång.

    Svar: Tack snälla! Va kul och höra att du också mår toppen med denna kost!
    diabetestypettlchf

    2013-01-05 | 12:28:52
  • Eva säger:

    Är inte diabetiker men äter LCHF sedan flera år. Kan bara säga GRATTIS och LYCKA TLL. Du och många andra på din blogg kommer att inspirera och hjälpa många andra i liknande situation som "ringar på vattnet". Visst är det underbart ? Tänk vad hon ställde till, den där envisa och modiga doktorn Annika Dahlqvist...

    2013-01-05 | 12:46:57
  • Anita säger:

    härligt att Du hittat rätt! När jag i början på -60talet, jobbade i vården, var det självklart att patienter med sockersjuka ( som det fortfarande hette då) absolut inte skulle äta eller dricka ngt med socker och kolhydrater i. Sen har det bara gått utför... pengar styr allt . Sedan undrar jag varför det ska vara så farligt, att berätta att man äter LCHF, när man mår så bra ? Många blir nästan aggresiva och talar om vad farligt det är. Däremot petar de i sej både Becel och konstiga drycker och alla möjliga kemikaliestinna produkter. Jag hoppas, att Du kan få många inspirerade av Ditt exempel och jättemycket LYCKA TILL!

    2013-01-05 | 12:48:12
  • Qrt säger:

    Dette er en historie som jeg kjenner igjen.Jeg har hatt dia-1 i 56 år.Har brukt LCHF i nesten 10 år og er som en "ungdom".Lykke til.

    2013-01-05 | 13:31:33
  • Maria säger:

    Väldigt intressant, och kul att du delar med dig. Har själv inte diabetes eller viktproblem men började med LCHF i sep förra året delvis pga nyfikenhet. Besvärades av samma eländiga klåda som du beskriver och den försvann direkt, olika läkemedel gav bara kortvarig effekt men med LCHF försvann problemen. Mår toppen!

    Nyfiken på ditt kommande HbA1c.
    Lycka till!!

    2013-01-05 | 14:28:08
  • Pre-diabetiker säger:

    Lycka till med LCHF-maten och hälsan!

    2013-01-05 | 14:40:14
  • Jenny säger:

    Åh va härligt att höra! har precis fått barn o drabbades av grav. diabetes vilket gjorde att jag fick en.inblick i hur det funkar med insulinsprutor och blodsockerkontroller 7 ggr per.dag... fick rådet av min diabetessköterska att skippa så mkt kolhydrater jag mådde bra av och mådde så mycket bättre! Fick mycket skäll o höjda ögonbryn av folk runtomkring som inte är insatta i hur jag kunde börja banta under min graviditet men LCHF är ingen diet utan en fantastisk hälsosam livsstil!

    Kommer följa hur det går för.dig!

    2013-01-05 | 16:12:10
  • Fit på fett säger:

    Jag är verkligen glad för din skull, men det gör mig heligt förbannad att läkarna har "glömt" vad diabetes är - varför det kallades sockersjuka förr. När jag växte upp (jag är knappt 10 år äldre än du) var det självklart att diabetiker skulle undvika kolhydrater!

    Önskar dig lycka till! :)

    2013-01-05 | 16:45:00
    Bloggadress: http://www.fitpafett.blogspot.se
  • L säger:

    Hej.

    Jag sitter och läser ditt inlägg och alla underbara svar. Jag ryser, är otroligt lycklig och leendet blir större och större på mina läppar. Det är så fantastiskt att så många människor mår så mycket bättre i sina liv tack vare LCHF - bra förespråkare Annika Dahlqvist, Andreas Eenfeldt, Monique Forslund, utländska Gary Taubes m. fl. Bra hälsa är inte överskattat.

    Jag har själv inte diabetes men har även jag flera otroligt jobbiga symtom som försvunnit i och med min nya kosthållning och livsstil.

    Kämpa på alla underbara människor och fortsätt stötta varandra (kom ihåg att det är svårast att övertyga de som står dig närmast - ofta behöver det komma från en utomstående). Vi får fortsätta vårt jobb att sprida info om vår goda hälsa så förstår kanske fler och fler.

    Jonas Mellin. Högt kolesterol, enligt din läkare, är inte farligt. Det är viktigt att göra ett partikelstorlekstest där du kan se vilket kolesterol som är högt. Ett högt HDL är bra och håller dig frisk!

    /L

    2013-01-05 | 20:17:05
    Bloggadress: http://www.mammamedknuff.se
  • Professor Göran säger:

    Grattis!

    För drygt tre år sedan konstaterade vi att min fru blev akut sockersjuk och vi satsade då direkt på strikt LCHF. Hon blev av med sina tarmbesvär som hon dragits med i trettio år på tre dagar! Hennes allvarliga smärtor och domningar i fingrar och tår (kallas medicinskt för perifer neuropati) försvann också gradvis och var efter ett halvår helt borta. Dessutom har vi tappat alla överviktskilon som 60+are, 20 repsektive 12 kg.

    Däremot återkommer hennes problem med tarmar och domningar vid minsta syndande (en kaka eller en smörgås) och det tar sedan några veckor att reparera skadorna igen.

    Misstanken finns förstås att hennes diebetes nu är så allvarlig att insulinproduktionen nästan hel upphört och hon därmed blivit en typ 1 diabetiker.

    Synd att vi har en sjukvård som vi inte ens vågar uppsöka på grund av deras uppenbara inkompetens. Istället mäter vi blodsockret själv och har "stenkoll".



    2013-01-05 | 20:44:57
  • Henrik säger:

    Hej och välkommen till den nya folkrörelsen! Vad kul att du upptäckt LCHF. Jag har hållit på med (ganska) strikt LCHF sedan två år. Anledningen var att jag var på vårdcentralen för en ren rutinkontroll. Resultatet? Tokhögt blodtryck, högt blodsocker ("du har inte diabetes men inte långt ifrån, sa doktorn), 10 kg övervikt. Då tänkte jag att nu måste något göras. Jag läste Andreas Eenfeldts bok Matrevolutionen och Litsfeldts bok om diabetes. Efter det verkade allt så självklart. Efter 5 månader på LCHF hade jag normalt blodtryck, ett fastesocker på 4,5 och minus 10 kg runt midjan. Ren magi. Och på den vägen är det. Jag kommer aldrig att återvända till kolhydratfrossandet vad än förnumstiga livsstilsprofessorer säger. Jag önskar dig lycka till!

    2013-01-05 | 21:03:07
  • Busmamman säger:

    Otroligt!
    Tänk att man kan bli så glad av att läsa din berättelse!
    Hoppas att fler tar del av din berättelse och vågar prova på LCHF.

    2013-01-06 | 11:00:36
  • Angelica - Vardagsliv med LCHF säger:

    Vad kul att en typ 1 skriver om LCHF! Jag har inte diabetes själv, men ätit och läst om LCHF i tre år och överallt är man väldigt försiktig med att skriva nåt om typ 1.
    Grattis till dig och att du mår bättre!!

    2013-01-06 | 11:03:10
    Bloggadress: http://ankianka.blogg.se
  • linda säger:

    SÅ superbra!!! Fortsätt blogga, du hjälper ju både dig själv och andra till ett bättre och piggare liv. Starkt jobbat! Jag kommer följa dig då jag själv ätit LCHF i snart ett år å blivit en pigg, stark, sällan sjuk, och 20kg lättare människa. Helt underbart!

    Svar: Gud va gulliga ni är allihopa! Tack för alla fina peppande ord och för alla lyckönskningar! Blir även så glad över att höra om era fina erfarenheter och hälsovinster Kram
    diabetestypettlchf

    2013-01-06 | 11:57:46
  • Maria B säger:

    Hej!

    Stort Grattis till nya livet!!!
    Jag är precis på samma väg i livet som dig! Jag började också med LCHF i november och mitt liv har också ändrats till det bättre på många sätt. Dock har jag insulinpump och har mått "ganska" bra i min diabetes i 10 år, men mår nu ännu bättre, sedan jag startade med LCHF!
    Jag har också haft många tankar kring fettet och kolesterolvärden, men jag äter redan idag tabletter mot för högt kolesterol och har i dagsläget inte sätt någon förändring på värdena, men vi får se vad våren ger.

    Jag har haft diabetes typ 1 i 39 år, fick det -74 och är född -71.

    Fortsatt lycka till!
    MVH
    Maria

    2013-01-08 | 10:44:12
    Bloggadress: http://mariab71.blogg.se
  • Bengt Nilsson säger:

    Utmärkt berättelse om din diabetes och LCHF.

    Du har troligen skriv in din text direkt in i bloggen.
    När jag kopierar texten in ett dokument i Microsoft Word och kör rättstavning (F7), så får texten många små anmärkningar. Exempel mellanslag före punkt ska bort, mellanslag saknas efter punkt, omkastade bokstäver i ord (jag skriver inte bättre; jag brukar skriva trippelbokstäver).

    Tyvärr hittar inte felstavningar där man skrivit "för" när man menar "får" och inte heller när man skrivit "hand duk" (särskrivning) när det ska vara "handduk"

    Fixa gärna till texten så blir din berättelse perfekt.

    Vänliga bälsningar, Bengt Nilsson

    Svar: Tack för tipset. Ja jag skrev direkt i bloggen. Kanske kan vara smart att skriva i word förtsHa det fint
    diabetestypettlchf

    2013-01-08 | 12:43:16
  • Bengt Nilsson säger:

    När jag skulle läsa hela din text tog jag och kopierade den till Word, justerade felen och sparade på min disk.
    Vill du ha den justerade texten? Då kan du byta ut texten i ditt första blogginlägg.

    Svar: Ja tack. Va snäll du ärMvh Jasmine
    diabetestypettlchf

    2013-01-11 | 17:02:51
  • Viktoria Andersson säger:

    Vad glad jag blir av att hitta något om diabetes typ 1. Min son (14 år) har precis fått diabetes och jag har varit intresserad av lchf sedan tidigare. Jag har bara inte vågat köra på lchf-linjen fullt ut. Det finns så många motstridiga uppgifter när det kommer till kost och hälsa att man lätt ger upp. Jag ska åter igen sätta mig in i ämnet och lära mig ännu mer. Ser fram emot att läsa fler inlägg.
    Tack!

    2013-01-14 | 14:14:12
  • Bisse säger:

    Hej, jag är nydiagnosticerad med Typ 1. Har sett mycket på nätet om diabetes och LCHF men... en sak jag undrar över. Många skriver att de gått ner i vikt tack vare detta vilket får mig att tveka. Jag har gått ner mycket i vikt tack vare bukspottkörteloperation för 4 år sedan, sen för ett år sen så rasade jag plötsligt ännu mer i vikt och nu väger jag pyttelite. Jag kan m a o inte gå ner mer utan att försvinna. Vad händer om jag börjar med LCHF??? Jag behöver ju gå upp i vikt, inte ner. Kram och tack för en intressant blogg :-)

    Svar: HejJag har själv aldrig heller haft problem med övervikt. Jag har tappat några kilo sedan jag började med lchf. Men nu verkar det som att jag stannar vilket jag tycker är bra för jag vill inte heller gå ner mer. Det är min erfarenhet såhär långt och jag tycker det stämmer överens med att man brukar säga att LCHF är viktnormaliserande – det vill säga att en överviktig person går ner i vikt och en underviktig person går upp i vikt. Tills kroppen själv hittar sin normalvikt.
    Kram
    diabetestypettlchf

    2013-01-25 | 06:35:47
  • Anki säger:

    Hej! Jättekul att det går bra för dig. Men ag undrar hur det går med dina njurar. Jag provade nämligen själv på LCHF men mina njurar tog ordentligt med "stryk" av det. Jag har haft diabetes typ 1 i drygt 38 år (fick det när jag var 9 år). När hela LCHF hysterin började ta fart så tänkte jag att det lät ju bra för en diabetiker. Så jag provade. I början mådde jag verkligen jättebra. Var pigg och kände mig väldigt nöjd och glad. Jag har insulinpump sedan 10 år tillbaka i tiden så mitt blocksocker är alltid jämnt och bra. HbA1c på 40-44 . Men redan efter ca 6 månader med LCHF så vände det för mig. Jag blev tröttare och tröttare, kände mig allmänt hängig. Mitt Hba1c var fortfarande lika bra men jag mådde inte bra. Mitt Hb var nere i 77 innan en läkare upptäckte att jag hade drabbats av kronisk njursvikt. Det är nu 2 1/2 år sedan detta upptäcktes och nu har jag 16 % kvar av min njurfunktion. Tråkigt i allra högsta grad Nu vill jag inte skrämmas men jag vill ändå varna lite för att LCHF kosten kan innebära att njurarna tar skada i onödan. Man äter ju ganska mycket protein när man håller sig till LCHF och det är definitivt inte bra för njurarna. Nu är det ju allmänt kännt att diabetiker lätt får problem med sina njurar förr eller senare så det kan ju vara något att tänka på. Kram

    Svar: HejTack för ditt inlägg och beklagar verkligen din situation.
    Jag var mer rädd tidigare. Innan jag började med LCHF mådde jag som sagt väldigt dåligt och svängigt och högt blodsocker och HbA1c. Dagarna innan jag övergick till LCHF hade jag börjat få ont i njurarna och hade intensiv klåda på hela kroppen jag mätte äggvita i urinen som kan vara ett tecken på att njurarna arbetar för hårt. Jag hade spår av äggvita och var jätterädd o prata med sjuksköterska som sa att nej det är nog ingen fara om dina njurar tagit stryk skulle du må ännu sämre. Allt försvann när jag började med LCHF.
    Det är i första hand högt blodsocker som kan skada njurarna hos diabetiker. Mitt blodsocker och HbA1c är nu mycket bättre.
    Högt proteinintag är självklart inte bra som du säger eftersom njurarna får arbeta hårdare. Men jag har inte ändrat mitt proteinintag med LCHF utan enbart sänkt kolhydratintaget och höjt fettintaget. Tanken med LCHF är att man i första hand ska ersätta energin i kolhydraterna med mer naturligt fett. Vilket jag gör. Jag tror därför i min situation att mina njurar var mer i riskzonen innan jag åt LCHF
    Ha det fint Jasmine
    diabetestypettlchf

    2013-02-01 | 19:47:40
  • stephanie säger:

    Hej! Jag har diabetes typ 1 sedan 3 år tillbaka och jag har funderat på LCHF då jag har tröttnat på att ta insulin till varje måltid för att sedan ha ett stabilt blodsocker i 1-2 h innan det sjunker eller stiger pga kolhydraterna. Har pratat med min sjuksköterska och dietist om detta men dem gav mig rådet att ta mer insulin och räkna kolhydrater mer nogrannt vilket jag tycker känns tröttsamt och onödigt. Dock så varnade dem mig för svältketoner i och med att man vid LCHF inte tar lika mycket måltidsinsulin eller får i sig lika mycket kolhydrater, är detta något du har erfarenhet av? Också hur gör du vid träning? Äter du kolhydrater innan för att blodsockret inte ska bli lågt? Mitt blodsocker sjunker ofta av motion. Tack för ett bra inlägg!

    Svar: HejJa tyvärr ser det ut så många gånger. Man får ingen hjälp eller stöd från sjukvården. Det fick inte jag heller utan beslöt till sist att lita på mig själv och testa.
    Så länge ditt blodsocker ligger bra så behöver man inte oroa sig över ketoner. Om blodsockret ligger stabilt finns ingen risk för ketoacidos. Däremot finns det något som kallas ketos men som är ofarligt. Jag hade snarare större risk att drabbas farliga ketoacidos tidigare eftersom mitt socker kunde åka upp och ner.
    Jag klistrar in en text från kostdoktorn för att förklara skillnaden;Vad är ketos? Får man inte livsfarlig ketoacidos (surt blod) av lite kolhydrater?Nej. Det man får av lite kolhydrater kallas ketos och är en normal anpassning av kroppen som inte är farlig. Det skall inte sammanblandas med ketoacidos. Ketoacidos är ett farligt tillstånd som vanligen uppstår vid diabetes och insulinbrist (då blodsockret också är högt, >15) inte vid lite kolhydrater i kosten. Man kan mäta ketoner i urinen lätt med teststickor som kan köpas på apotek. Om dessa ger utslag så har man ketos (ger de inte utslag kan man ändå ha det, då ketoner i blodet inte alltid läcker ut i urinen). Det innebär att kroppen går till mycket stor del på fettförbränning, och även bryter ner fett till ketoner, som bränsle till hjärnan.Normalt är detta alltså helt ofarligt. Om man har diabetes, vanligen insulinbehandlad, och har ketoner i urinen SAMTIDIGT som ett högt blodsocker (>15 vanligen) är det dock tecken till att man är på väg mot ketoacidos på grund av insulinbrist. Man bör då ta mer insulin, dricka mycket vatten, och genast ta sig till akutmottagningen om man mår dåligt eller det inte snabbt går över. Återigen, detta tillstånd har inget känt samband med lite kolhydrater i kosten. Om något lär det i så fall ge minskad risk, eftersom liten kolhydratsmängd i kosten minskar insulinbehovet(www.kostdoktorn.se)

    Tidigare när jag skulle träna var jag alltid rädd att få känning och proppade i mig rätt mycket innan för att förebygga. Hade även med mig druvsocker in i träningssalen i fall att.Eller bara jag skulle gå en kort promenad var jag rädd för blodsocker fall...
    Nu kollar jag blodsockret innan så att det ligger normalt och ligger jag under ca 5 så äter jag något kanske några nötter eller lite turkisk yoghurt och hallon och det räcker. Jag behöver inte trycka i mig kolhydrater för att jag ska träna!. Jag ändrar inte heller doserna om jag tränar. Jag går mest på pass som Zumba, afrikanskdans mm. Ibland har jag till och med märkt att jag får lite högre blodsocker efter träning varför vet jag inte riktigt. Men kanske kan ha med något hormon att göra. Me jag har i alla fall inte under min hela LCHF tid fått rn enda känning vid fysisk aktivitet. Vilket är underbart. Hellre att jag åker upp lite lite i sockret istället för först jätte lågt och sen rekyl med jätte höga värden efteråt som tidigare
    Oj vilket långt svar det blev hoppas du orkar läsa
    Kram

    diabetestypettlchf

    2013-02-11 | 23:00:37
  • Insulina säger:

    Hej! Kul att du också "vågar" testa lågkolhydratskost. Jag har haft diabetes typ 1 sen jag var 16år (i 8år nu) och har skaffat insulinpump nyligen. Jag körde lågfett/lågkolhydratskost i början och det funka fint. Men sen efter möte med dietist började jag med kolhydrater igen och hba1c stack iväg, även vikten.. Förra året slog tanken mig varför hba1c+vikten är dålig och ville gå tillbaks till kosten jag hade innan men sprang då på LCHF och körde det i ½år. Men mitt LDL kolesterol blev jättedåligt så jag hoppade av det tåget. Vill inte riskera nåt tanke på att jag har extremt mkt blodproppar/stroke i släkten så nu kör jag på lågkolhydrat men utan mättat fett, du vet avokado, lax, olivolja etc. Så mitt råd: Kör på men håll koll på värdena :)

    2013-03-08 | 18:24:41
    Bloggadress: http://insulina.shapemeup.se
  • Tanja säger:

    Många av dina symptom känner jag igen mig i. Framför allt "Huvudvärk Oförklarad trötthet Orkeslös
    Deprimerad (ibland) Trögtänkt "gröthjärna"
    Hittar inte ord Klarar inte av att ta tag i saker."Exakt så kände jag innan jag blev diagnostiserad med glutenintolerans. Att du nu mår bättre efter LCHF kan kanske också beror på att du samtidigt har uteslutit all gluten?

    Svar: Hej! Ja jag tror också att det kan ha med det att göra. Jag misstänkte glutenintolerans och läkaren tog ett prov men det visade inget då. Men jag är övertygad att många mår dåligt och påvekas av gluten även då det inte visar på blodprov.Jag har också tänkt att det kanske hade "räckt" att börja äta glutenfritt men då hade jag inte fått samma positiva effekt på blodsockret :) Ha det fint!
    diabetestypettlchf

    2013-04-04 | 17:52:53
    Bloggadress: http://tanjaselma.blogg.se
  • Tilde säger:

    Hejsan!

    Jag är en tjej på 22 år som för en månad sedan fick reda på att jag fått diabetes typ 1. Jag blev inlagd på sjukhuset över en natt bara, jag hade inget skyhögt värde, låg på ca 15. Jag blev hemskickad dagen efter fullproppad med information, en blodsocker mätare och en massa nålar och insulinsprutor. Något chockad över beskedet och förundrad över att jag blev hemskickad så fort. Ingen information om kost och liknande mer än att jag skulle äta som vanligt.

    På grund utav den dåliga informationen så det första jag gjorde när jag kom hem var att googla, diabetes och mat vid diabetes. Lätt skräckslagen av följdsjukdomar och komplikationer av diabetes så kom jag tillslut in på LCHF. Det kändes som något för mig, jag har alltid varit intresserad av kost och hälsa och jag kände eftersom jag inte 'tål' kolhydrater(socker) så låter det väl klokt att undvika dem?

    Jag fick träffa läkare, sjuksköterskor och en dietist som alla sa olika om vilken kost som var att föredra. Alla tycker olika om vad man bör stoppa i sig och alla bekanta och vänner har åsikter och är helt plötsligt 'läkare' och ska berätta för mig hur jag ska göra. Jag tog ett beslut om att köra på LCHF, för de känns rätt för mig och bara på denna korta tiden har jag sett mitt socker förändrats.

    Jag skriver för att jag undrade om du hade några bra tips så här till mig i början? Jag kan känna att inte läkare och sjuksköterskor alltid förstår, så är det något man bör tänka på? Speciellt ang. kost.

    Tack för en jätte bra blogg, super bra läsning! :)

    Ha de fint!

    Svar: HejSkrämmande att läsa att du blev hemskickade efter en dag. Sjukt verkligen. Jag fick ligga inne 2 veckor när jag fick diabetes visst var jag yngre och hade högre blodsocker men ändå... Glad att du hittade LCHF så fort för det är verkligen otroligt mycket lättare att leva med diabetes när man precis som du säger undviker det som man inte "tål" Tyvärr upplever jag också att det är svårt att få stöd, råd och hjälp från sjukvården
    Mitt råd är såklart att vara noga med blodsockerkontroller nu i början när du hittar och ställer in dina insulindoser. Jag tar bara långtidsverkande. Vet inte hur du gör? men jag tycker det är bäst för jag blir stabilare och får färre känningar och kan anstränga mig utan att sjunka i sockret. Hellre att du höjer det långtidsverkande dosen lite än att ta snabbinsulin om du märker upprepade höga värden. Jag upplevde de första veckorna att insulinbehovet var enormt litet för att efter några veckor då kroppen ställt in sig så behövde jag succesivt öka lantus dosen lite. Angående kosten så tycker jag att det ska vara enkelt. Jag har valt att inte räkna kolhydrater o så just för att det ska vara enkelt. Men mitt riktmärke är att livsmedlena ska innehålla mindre är 5g kolh/100g självklart blir det lite högre ibland tex hallon 7g kolh/ 100g osv jag brukar välja tex frukost utifrån mitt blodsocker (o självklart utifrån vad jag har hemma hihi) men ligger jag lite lägre så väljer jag kanske hallon och turkisk yoghurt som ändå innehåller lite kolhydrater som påverkar sockret lite grand men ändå inte skjuter sockret i höjden. ligger jag lite högre eller normalt och inte vill höja sockret så väljer jag kanske lite mer "strikt" frukost som knappt påvrkar alls tex ägg o bacon. Jag råder dig oxå till att skaffa massor av inspiration just för att inte hamna i "tråkfällan" eller i som de som misslyckas med LCHF upplever att det bara blir just ägg o bacon och att det är tråkigt med LCHF.. Det finns hur mycket roligt som helst att äta men ibörjan blir det lätt att man fokuserar på allt man inte kan äta istället för att fokusera på allt gott man kan äta. Det är svårt i början för man måste tänka om och ställa om sig. Men nu tycker jag själv att jag är kreativare än någonsin. Jag hämtar mycket inspiration på instagram. Jag heter diabetestypettlchf och där lägger jag ut vad jag äter samt följer många andra LCHFare och man tipsar o inspirerar varandra! En annan sak som jag tycker är viktig och bra att känna till är att nu i början bör du jämföra produkter med varandra. Ska du tex köpa kokos så kan det skilja oerhört mycket på kolhydratinnehåll på olika märken osv. Googla på för dig nya livsmedel skriv tex rättika kolhydrater då hittar man lätt om produkten/råvaran är LCHF vänlig Jag tittar numera på väldigt annorlunda råvaror när jag är och handlar. Förr skulle jag aldrig fått för mig att köpa tex rättika och majrova o ja du förstår. Men som sagt man får hitta nya spännade livsmedel och vägar. jag brukar ha med mig telefon och googla i affären ibland om jag hittar något nytt spännande!
    Jag försöker undvika socker helt även om produkten innehåller mindre än 5g kolh/100g detta upplever man snart är ganska svårt eftersom det petas in socker typ överallt :( Det gör ju att man får göra lite mer själv typ egen majonäs och så men jag väljer att göra det visst det blir lite krångligare än att köpa färdiga produkter men samtidigt värt det för man vet vad man stoppar i sig. Inte massa tillsaster o skit :) Men detta är ju såklart individuellt. Det finns många som äter LCHF o som äter färdiga såser mm trots att de innehåller socker.
    Kul att du hittat hit! Och än en gång jag är glad över ditt kloka beslut av att köra på den naturliga och enkla metoden att behandla din diabetes.
    Hör gärna av dig om du har mer frågor och om det är något mer specifikt just kring kosten som du undrar
    Ha det fint
    Kram
    Jasmine
    diabetestypettlchf

    2013-04-07 | 15:02:19
  • helena säger:

    är glad som hittat hit. Själv är jag 48 år och har haft diabetes i 32 år. De senaste åren har jag drabbats av andra sjukdomar också. Nu har jag hållit på med LCHF bara en vecka, men kommer att fortsätta. Vinsterna är redan stora! Känner mig bara osäker på insulindoserna. Jag provar mig fram och har sänkt måltidsdoserna med flera enheter redan. Underbart!

    Svar: Hej!Va kul att du hittat hit och jag är glad över att du hittat LCHF och redan upplevt hälsovinster!!! Ja det kan ju vara lite knepigt i början med doserna...Jag har valt att bara använda långtidsverkande (snabbnsulin enstaka tillfällen) för jag blir så jämn i mitt blodsocker åt båda hållen. Skönt att inte riskera lika mycket känningar och att kunna anstränga sig utan att behöva dimpa ner som jag gjorde innan... Jag upplevde de första veckorna att insulinbehovet var enormt litet för att efter några veckor då kroppen ställt in sig så behövde jag succesivt öka lantus dosen lite.. Och nu höjer jag hellre lantuset någon enhet om jag ser mönster/upprepade höga värden istället för att ta till snabbinsulin.
    Ha det fint och lycka till!
    Kram
    diabetestypettlchf

    2013-04-07 | 18:03:48
  • Valentina säger:

    Hej Jasmine och stort tack! Jag är typ 1 diabetiker sedan 1984 och har fått traditionel diabetes vård först i Sverige, tallriksmodellen och hela baletten med långsamma kolhydrater och sedan 1990 bor jag i Italien med den konstanta indoktrineringen om att ”pasta-och-pizza-MÅSTE-MAN-ÄTA-även-om-man-är-diabetiker-FÖR-ATT-MÅ-BRA” dieten...hur dåligt har man inte mått i alla dessa år, konflikter med läkare och dietologer som hela tiden ökat på insulindoserna för att det hela ”skulle jämna ut sej” och sen får man skäll för att man inte grejar det!
    Och nu när jag nu sen 1 månad äter LCHF mår jag helt plötsligt bra; har på en gång slutat med måltidsinsulinet och tar bara långtids på kvällen - thats it. Så gissa om jag är glad, och som jag redan berättat för dej privat så är det till stor del tack vare din helt fantastiska blogg! Vet du Jasmine, en ide jag sitter och lurar på är att starta en liknande blogg men på italienska så att även italienska pasta befolkningen iallmänhet och italienska diabetikerna i synerhet kan lära sej att äta bättre och bli friskare, undrar om det skulle va en bra ide?

    Svar: Jag är så glad för din skull att du också hittat LCHF. Jag tycker absolut du ska starta en blogg!! Räkna kanske med lite upprörda pizza, pasta tokar hihi men tillsist borde ju några fatta!! O så lägger du ut goda recept på LCHF-pizza och LCHF.pasta :)
    diabetestypettlchf

    2013-05-08 | 11:30:05
  • Fikke säger:

    Roligt att läsa din blogg och att du mår så bra :)
    Har själv inte diabetes men min dotter som är 5 år har det hon insjuknade i feb-13 och i början var blodsockret rena berg och dal banan men sen hon fick gluten april-13 och fick tagit bort gluten ur kosten har hennes BS varit stabilt 1-2 känningar sen april och högt BS 1 natt .. Så jag undrar hur nyttigt LCHF är för min växande ständigt i rörelse dotter ?
    Mvh Fikke

    Svar: HejKul att du hittat hit! tråkigt med din dotter :( Skönt att blodsockret blivit bättre sedan ni tog bort gluten! Även om ni kanske inte övergår till lchf helt så kan ni säkert byta ut flera saker/måltider/rätter till sånt som inte påverkar blodsockret på samma sätt. Och eftersom LCHF är naturligt glutenfritt så kan ni hitta mycket bra recept på tex bakverk och efterrätter som är bra både för hennes glutenintolerans och ur bs perspektiv! LCHF är annars inte farligt för barn, det viktigaste är att man tar bort socker, sädeslag (vilket ni redan till stor del gjort) byter ut konstgjorda fetter som margarin. mina barn äter vissa måltider lchf och mår bra av det.... Det är svårt att ge barn strikt LCHF pga intyg med specialkost i skola,förskola och jag tycker inte man behöver vara superstrikt med barn men man kan absolut dra ner på kolh men det viktigaste som sagt minska på socker, sädesslag och bort med konstgjorda fetter.. sedan kan man kanske ändra proportionerna på tallriken så att mer energi kommer från fett och mindre från kolhydrater..just för hennes blodsocker.. man äter ju fortfarande kolh med lchf men mycket mindre och av bra kvalitet. En del säger att lchf är enformigt och att man skulle få brist på det ena eller det andra men jag äter mer varierat och mer grönsaker än någonsin.
    Med vänlig hälsning
    Jasmine
    diabetestypettlchf

    2013-07-08 | 08:47:41
  • Magdalena säger:

    Hej!
    Jag jobbar som kock på en skola och har precis fått ett nytt barn på dagis som har typ 1 diabetes. Jag är inte alls insatt i diabetes kost men har nu läst en del.
    Har du lite tips,ideer och recept att dela med dig?
    Tacksam för vidare kontakt.
    Mvh Magdalena

    2013-08-28 | 11:33:33
  • Stöt Gunilla Andersson säger:

    Hej!
    Min man har haft diabetes i över 20 år. När LCHF blev populärt tyckte jag att han skulle testa det vilket han också gjorde. Allt fungerade superbra förutom att han gick ner i vikt så han såg ut som en fågelskrämma. Han hade ingen övervikt när han började men kilona bara rasade av honom. Är det någon annan som har haft samma problem. Det gick så långt att han gick tillbaka till kolhydratmaten igen.
    MVH/Gunilla

    Svar: Hej!Jag hade inte heller övervikt när jag började med LCHF men rasade också i vikt ca 6 kg. Men detta har normaliserat sig nu. Nu ligger jag på min normalvikt igen och ligger still där. Hur länge körde han LCHF? för ofta är det så att kroppen "chockas" i början för att sedan hitta balans och återgå till sin normalvikt, det sägs att LCHF är viktnormaliserande åt båda hållen alltså både för underviktiga och överviktiga
    Med vänlig hälsning
    Jasmine
    diabetestypettlchf

    2013-09-19 | 08:04:16
  • Gun Penhoat säger:

    Vad glad jag blev att läsa hur du mår så bra av LCHF! Jag har ätit LC i många år och sedan jag upptäckte LCHF - också många år sedan vid det här laget - så anammade jag denna matstil. Jag äter så för hälsa, inte vikt, för min mormor hade diabetes och jag ville mota Olle i grind, så att säga. Nu hade mormor diabetes innan insulinet uppfanns. Hon åt så litet kolhydrater som det var möjligt - ordentliga läkarråd på den tiden - och levde länge nog att sätta 5 barn till världen. Morfar var sjökapten så det gick att räkna ut när han hade hälsat på hemma :0) Det var inte diabetes mormor gick bort i, men giftstruma.
    Nu hade mormor både hushållshjälp och barnflicka och det hjälpte nog mycket så hon kunde klara sig, men kosten måste ju ha varit livsviktig.

    Håller på att slå pannan blodig eftersom jag slårslårslår den i väggen i ett argument med en grupp amerikanska sköterskeelever som har satt upp en sida på Pinterest om 'diabetesundervisning'. De menar att det ska vara helkorn och en viss procent kolhydrater i maten för en diabetiker annars blir man sjuk. Suuuuck.

    2013-11-17 | 14:53:48
  • millan säger:

    Hej!

    Jag vet inte om du läst boken "Ett sötare blod"?
    Där finns det med ett kapitel om diabetes och socker och varför man som diabetiker fått rådet att hålla lågfettkost framför lågkolhydratkost.


    Jag ser i blogginläggen här att kolesterolfrågan plockas upp och i den boken får man förklarat att det finns olika typer av kolesterol och att bara mäta om kolesterolet höjs eller sänks berättar inte om det är bra eller dåligt.

    Att kolesterolet höjs kan bero på att det kolesterolet som transporterar fett från blodet till njurarna har höjts, vilket inte är något negativt.
    Så ett höjd kolesterol betyder inte att man ligger i riskzon för att få hjärt- och kärlsjukdomar.
    Man behöver titta på vilken typ av kolesterol för att veta om höjningen är bra eller inte.
    Det står mer om det i boken.

    2014-02-25 | 18:41:02
  • Philos66 säger:

    Hej!
    Känner mig glad över att funnit denna blogg just nu.
    Min son insjuknade i typ 1 i Mars i år, inte så längesen alltså, men inte därmed sagt att det varit lätt.
    Det har tagit styggt på oss, o givetvis på min son som just nu går igenom sin kris, 14 år dessutom.
    Jag själv anammade Lchf för ngra år sen o lyckats "äta" bort min fibromyalgi. Har alltså varit engagerad i kost hållningen med liv o lust, som tur det.
    Ty redan när vi var inlagda på barn var jag en "besvärlig" förälder som gick emot o vågade ifrågasätta detta med kolhydrater i kosten. Hm, en utmaning där.
    Har sedan dess gett min son Lchf i största utsträckning, han har dock unnat sig lite helg godis, men då fått pyttsa i sig extra insulin. Vid ett besök hos diabetes sköterskan i Juni hade hans Hba1c värde sjunkit från över 100 till 52, kändes jätte skönt.
    Idag har vi varit kallade till diabetes läkaren som fått vetskap om vårat val av mat till sonen. Självklart var dom påstridiga om att det var nödvändigt att vänja honom att sticka sig ofta (vilket han har jätte ont av) så att han inte skulle få problem framöver med det sen.
    Där tappade dom mig fullständigt ;)
    Dom tyckte dock att jag hade en poäng med långsamma kolhydrater så som fröbröd, yogurt o bär b la.
    Jag förstår att det ligger otroligt mycket pengar bakom detta, o jag med min starka åsikt om att det är solklart för en diabetiker att hålla ett så stabilt blodsocker värde som möjligen går inte riktigt går hem hos dom.
    Men jag o sonens pappa tuffar på, allt för att livet ska bli enklare o att han ska få må så bra som möjligt.
    Mycket tankar o känslor. Kommer att följa o ta del av denna fina blogg. Man känner sig väldigt ensam o liten ibland. Ty när det kommer till ens barn så....ja ni vet.
    Kram o va rädda om er.

    2014-07-09 | 01:41:27
  • Pam säger:

    Hej! Bra initiativ! Jag är engelskspråkig men ska våga ställa två frågor på svenska. Efter att jag har läst din blogg, bestämde jag mig att börja med LCHF dieten. Jag fuck många biverkningar pga dåliga söckernivåer. jag tar Levaxin för min sköldkörteln o mår dålig enda. Jag fick magbesvär med matsmältningen även när det gäller kött eller mycket fett. Fast jag älskar livet, känner jag mig trött att bara ’överleva’.

    Därför som diabetiker typ 1 din blogg ger mig hopp. Jag har två frågor:
    1) Undrar jag om jag borde börja med en måttlig (20-50gram), i stället för en strikt (till 20gram) LCHF som D typ1. Hur började du? Jag tänker att sänka mitt långtidsverkande insulin Tresiba ett steg i taget o min novo rapid.

    2) Jag måste göra LCHF utan diabetesläkarens hjälp - stor motstånd. Jag undrar om du (eller en webbsida?) kan föreslå en diabetes läkare/vårdcentral/sjukhus som kan stödja mig. Jag bor i Stockholm

    Stor tack! 🌷

    2017-12-16 | 10:53:00
  • maribelpe1 säger:

    Unique domestic stage as project:
    http://rhonda.blogs.telrock.org

    2018-07-19 | 22:01:14
    Bloggadress: http://nikki.blogs.telrock.org
  • theresaqq3 säger:

    Sexy photo galleries, daily updated collections
    http://lesbianpiss.watchfreeporn.instakink.com/?jaquelin

    bedroom porn list of 1970 s porn anal porn thumbs brittaney starr rock of love porn maya bazin porn

    2019-11-11 | 18:56:18
    Bloggadress: http://hongkongfemdom.bondagewithrope.instasexyblog.com
  • eduardogd60 säger:

    Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
    http://blackklansman.ebenewoodnotes.lexixxx.com/?pamela

    fascinate video porn mirrabooka porn free porn tube guide the best free porn tube free young teen porn ideo clips

    2020-01-15 | 10:52:24
    Bloggadress: http://lesbianstories.instakink.com
  • HowardAcume säger:

    Super anabolic source - steroman supplier
    I buy anabolics from them every month and I like quality.

    2020-02-13 | 10:24:39
    Bloggadress: http://steroman.net/
  • BrianFrill säger:

    Any Darknet market, especially the ones as popular as
    Empire are under constant DDoS attacks which is why at
    times the primary URL may not work and you’d need mirrors
    to access the Darknet market.

    Empire Market Log in
    Empire Market

    2020-06-02 | 19:13:39
    Bloggadress: http://https://empiremarket-url.com
  • RobertNam säger:

    Thanks to bots, it's possible to run thousands of
    transactions at the same time
    ssndobshop

    2020-08-16 | 09:43:56
    Bloggadress: http://https://dumpswithpin.pl
  • mamaligadoc säger:

    tap-HERE-8870213-ok
    - diabetestypettlchf.blogg.se
    Where Can I Purchase Malegra DXT in UK/GB Ordering At Lowest Price Malegra DXT in Canada pay c.o.d ; Low Prices For Generic Malegra DXT from India
    Malegra DXT in Canada overnight without dr approval
    Purchase Malegra DXT in Canada
    Malegra DXT overnight delivery no rx

    - diabetestypettlchf.blogg.se

    QUALITY PILLS HERE! ENTER HERE! https://bit.ly/2wAThqD

    - diabetestypettlchf.blogg.se



    http://hopsu.fluctis.com/foorumit/showthread.php?tid=241869&pid=275196#pid275196 http://concerns.sportshouse.com.ph/showthread.php?tid=77892 http://www.tdedchangair.com/webboard/posting.php?mode=reply&f=2&t=27151 http://forum-pergola.fr/posting.php?mode=reply&f=3&t=256353 http://www.tdedchangair.com/webboard/viewtopic.php?f=2&t=95335 http://highhopeshuntclub.com/viewtopic.php?f=1&t=987254&p=1237033#p1237033 http://thedarkspade.com/viewtopic.php?f=11&t=622335&p=795462#p795462 https://q8mazad.com/vb/showthread.php?p=1967057&posted=1#post1967057 http://www.thedarkspade.com/viewtopic.php?f=11&t=622526&p=795450#p795450 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929&sid=a7a4ea843c37fe687a9f946a66f7d81d https://www.tlkshard.it/forum/viewtopic.php?f=20&t=32501&p=89563#p89563 http://www.tdedchangair.com/webboard/viewtopic.php?f=2&t=96652 http://www.brooksthemanbrown.brooksbrown.com/friendsofernie/bb1/viewtopic.php?f=2&t=260791&p=280000#p280000 http://forum-pergola.fr/posting.php?mode=reply&f=3&t=256353 https://sharefa.st/view/oH4KeW4agsN4 https://darkons.ru/forum/messages/forum6/topic13192/message81210/?result=reply#message81210 http://www.multiple-avenues.com/forums/entry.php?677805-7-Some-Tips-To-Design-A-Online-Strategy-For-Marketing-Success&bt=717629 http://www.tdedchangair.com/webboard/viewtopic.php?f=2&t=94478 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929&sid=1d7f96eb81a5e53f5abe626a1fff60f1 https://board.bmwcarmag.com/index.php?topic=558234.new#new https://www.ccboxcodes.com/forum/showthread.php?tid=601607 http://forum.secondnaturesuccess.com/showthread.php?tid=303592&pid=997875#pid997875 http://www.thedarkspade.com/viewtopic.php?f=11&t=619842&p=795945#p795945 http://lecrise.org/forums/topic/online-pharmacy-cialis-soft-philadelphia-no-prescription-needed/ http://www.doripesco.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=4&p=230322#p230322 http://thedarkspade.com/viewtopic.php?f=11&t=627472 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929 http://www.neomon.com/site/index.php/forum/suggestion-box/216-anafranil-order-in-wisconsin?start=1266 https://maivfolk.com/forum/posting.php?mode=reply&f=8&t=418165 http://www.neomon.com/site/index.php/forum/kunena-to-speak/60956-mail-order-doxepin-overnight-no-prescription-required http://thedarkspade.com/viewtopic.php?f=11&t=626532

    2020-10-13 | 01:18:27
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • mamaligadoc säger:

    tap-HERE-8870213-ok
    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]
    Buy Cheap Online Thorazine in Canada Cheapest Price To Order Thorazine in Germany no script needed c.o.d. overnight ; [b]Where Can I Order Thorazine in Australia
    Thorazine in UK/GB no script required
    [url=http://baclofen.forum-top.ru] Buy At Low Price Thorazine in UK/GB [/url]
    Thorazine cheap c.o.d. no rx

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]

    [b] Want to buy with Discount? CLICK HERE! ENTER HERE![/b] https://bit.ly/quality-pills

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]



    http://wildfire-pro.com/Forum/viewtopic.php?f=16&t=133668&p=1374589#p1374589 http://www.mydronepicture.net/web/drohnen/topic/online-pharmacy-tadapox-boston-next-day-delivery-no-rx/ http://www.hackfaq.net/community/index.php?threads/26957/ http://www.e-tahmin.com/para-yatirma-yontemleri/51-eparabozdur-ile-para-yatirma-284.html#post95458 http://www.ridingboard.com/board/viewtopic.php?f=11&t=3189 https://parusdetstva.ru/index.php/component/kunena/dobro-pozhalovat/349324-price-of-medrol-adelaide-no-rx-required?start=6#402853 http://www.doripesco.ro/forum/viewtopic.php?f=15&t=115&p=231925#p231925 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402802-cheapest-prices-nimotop-in-usa-nimotop-next-day-delivery#781390 http://hopsu.fluctis.com/foorumit/showthread.php?tid=256634 https://q8mazad.com/vb/showthread.php?p=1969658#post1969658 http://www.thaisylphyclub.com/index.php?topic=20248.msg763354#msg763354 http://www.multiple-avenues.com/forums/showthread.php?1270-Slimming-World-At-Ullesthorpe&p=1202816#post1202816 http://www.neomon.com/site/index.php/forum/suggestion-box/216-anafranil-order-in-wisconsin?start=102 http://thedarkspade.com/viewtopic.php?f=11&t=630582 http://www.brooksthemanbrown.brooksbrown.com/friendsofernie/bb1/viewtopic.php?f=2&t=262244 http://49.231.238.163/board/viewtopic.php?f=3&t=1551870 http://www.multiple-avenues.com/forums/entry.php?678342-Cell-Phone-Information&bt=718507 https://www.living-lebanon.com/general-inquiries-about-lebanon/227-find-aclasta-cheap-price-of-aclasta-duo-eight?start=60#49920 http://49.231.238.163/board/viewtopic.php?f=3&t=1554421 http://www.buildyourtools.com/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=294714 http://www.tdedchangair.com/webboard/viewtopic.php?f=2&t=120205 http://www.brooksthemanbrown.brooksbrown.com/friendsofernie/bb1/viewtopic.php?f=2&t=261720 https://www.ccboxcodes.com/forum/showthread.php?tid=608010 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=143929&p=614193#p614193 https://www.phantomconnections.space/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=1323344 http://highhopeshuntclub.com/viewtopic.php?f=1&t=1002441 https://www.minsep.cm/forums/topic/buy-online-cheapest-penisole-cash-on-delivery-online-prescriptions/#post-49982

    2020-10-14 | 12:58:33
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • mamaligadoc säger:

    tap-HERE-8870213-ok
    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]
    Buy At Low Price Allegra in USA Mail Order Allegra in Canada pay cod no prescription ; [b]Low Cost Allegra from India
    Allegra in USA no prescription
    [url=http://baclofen.forum-top.ru] Lowest Price Allegra in Australia [/url]
    Allegra without script

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]

    [b] VISIT OUR DISCOUNT PHARMACY ENTER HERE![/b] https://bit.ly/2wAThqD

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]



    http://www.rebels-softair.it/forum2/viewtopic.php?f=28&t=63937 http://forum.sailorstation.com/bb/viewtopic.php?f=20&t=182219&p=734908#p734908 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929&sid=db1b5aa289efc306edf51dbb132e40d5 http://forum188.net/showthread.php?tid=3136 http://mlm-forum.ru/showthread.php?p=366680#post366680 http://www.multiple-avenues.com/forums/showthread.php?105924-0-0-Great-F-u-l-l-Tengger-Nomad-Download-Free-2020&p=1220397&posted=1#post1220397 https://q8mazad.com/vb/showthread.php?p=1992455#post1992455 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929 http://www.lostbreadcomic.com/art/darkness/?unapproved=49808&moderation-hash=ac8e866865555f24f807c226dc77475d#comment-49808 http://forum.sailorstation.com/bb/viewtopic.php?f=20&t=182219&p=735568#p735568 http://www.e-tahmin.com/para-yatirma-yontemleri/51-eparabozdur-ile-para-yatirma-345.html#post97547 http://www.namistt.com/Forums/posting.php?mode=reply&f=4&t=53592&sid=78870a1d1423b677498642c0f318a78d http://hubforum.club/showthread.php?tid=39387 https://www.ccboxcodes.com/forum/showthread.php?tid=618791 http://forums.inwing.com/index.php/topic,599842.msg805403.html#msg805403 https://www.dailysportslife.com/forum/showthread.php?tid=207&pid=2186#pid2186 https://www.phantomconnections.space/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=1341724 http://www.ridingboard.com/board/viewtopic.php?f=11&t=4473 http://www.rebels-softair.it/forum2/viewtopic.php?f=28&t=63963 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929 https://forums.hexify.biz/showthread.php?18166-Purchase-Cheapest-Combimist-L-Inhaler-in-USA-no-prescription&p=196401&posted=1#post196401 http://49.231.238.163/board/viewtopic.php?f=3&t=1567522 http://radiolom64.ru/forum/viewtopic.php?pid=54527#p54527 https://bilthovensekring.nl/forums/topic/buy-online-nimotop-in-malaysia-non-prescription/page/5/#post-745968 http://bankme-ru.1gb.ru/blog/58009.html http://fpemg.com.br/forum/viewtopic.php?f=15&t=136923 http://catchan.org/forums/topic/cheap-generic-viagra-strong-pack-20-in-uk-gb-viagra-strong-pack-20-no-prior-script-overnight/#post-134733 http://www.namistt.com/Forums/posting.php?mode=reply&f=4&t=53592&sid=a5cbb08b9ae657dafc7e661e758a4a08 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/user/2496-mamaligadoc.html https://forums.thesignagedepot.com/showthread.php?tid=136784 https://simutrain.com/forum/showthread.php?tid=133827 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929&sid=b45b41740696bcad6991d10c21634fd3 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=143929&p=630663#p630663 http://www.tdedchangair.com/webboard/posting.php?mode=reply&f=2&t=45530&sid=95f8da772151beb59636128f980e5887 http://www.multiple-avenues.com/forums/showthread.php?65909-April-Edition-Hollow-Island-Free-Download&p=1220077&posted=1#post1220077 http://www.neomon.com/site/index.php/forum/kunena-to-speak/61395-order-mellaril-shipped-overnight-without-a-prescription?start=18#93443 http://forum.sailorstation.com/bb/viewtopic.php?f=20&t=182219&p=734947#p734947 http://www.forumgowes.com/thread-51713-post-132537.html#pid132537 http://www.namistt.com/Forums/posting.php?mode=reply&f=4&t=53606&sid=80882a0dd0114c88bd23cc047334ed20

    2020-10-27 | 15:07:28
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • mamaligadoc säger:

    tap-HERE-8870213-ok
    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]
    Fda Approved Epivir Hbv in Germany Low Price For Quality Epivir Hbv in UK/GB overnight no prescription ; [b]Buy At Low Price Epivir Hbv in USA
    Epivir Hbv in USA from a canadian pharmacy
    [url=http://baclofen.forum-top.ru] Discount Prices Epivir Hbv in UK/GB [/url]
    Epivir Hbv same day delivery no prescription

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]

    [b] BUY NOW HERE WITH DISCOUNT ENTER HERE![/b] http://bit.ly/us-meds

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]



    http://www.crusaders-cagliari.it/forum/user/2496-mamaligadoc.html http://www.dracanon.net/index.php/forum/user/492-tolikkk http://www.e-tahmin.com/para-yatirma-yontemleri/78-otopay-ile-para-yatirma-129.html#post97490 http://www.ambervibe.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=328985 http://pandarion-wow.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=260066&p=469267#p469267 http://www.strengthcrew.com/forums/viewthread/356464/ http://49.231.238.163/board/viewtopic.php?f=3&t=1567490 http://forum.finddex.com/showthread.php?tid=343555&pid=1366501#pid1366501 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=143929&p=630657#p630657 https://vibeinc.us/viewtopic.php?f=4&t=322581 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929&sid=db1b5aa289efc306edf51dbb132e40d5 http://forum.sailorstation.com/bb/viewtopic.php?f=20&t=182219&p=734851#p734851 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402742-buy-at-low-price-garcinia-cambogia-in-usa-garcinia-cambogia-cash-on-delivery-overnight?start=54#1028211 http://www.arcieridellanotte.it/forum/viewtopic.php?f=2&t=557150 http://www.klucze.co.uk/forum1/Upload/showthread.php?tid=297277&pid=463185#pid463185 http://golfplus-club.ru/forum/post396680.html#p396680 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/219225-online-pharmacy-kamagra-effervescent-idaho-for-sale-online.html#221390 http://www.namistt.com/Forums/posting.php?mode=reply&f=4&t=53638&sid=5dad58366982e9b3abf30465c0ed9854 http://libria.su/librarium-elementum/forum/viewtopic.php?f=19&t=247947 https://www.ccboxcodes.com/forum/showthread.php?tid=618628 http://www.tdedchangair.com/webboard/viewtopic.php?f=2&t=200315 http://www.tdedchangair.com/webboard/viewtopic.php?f=2&t=194950 http://hubforum.club/showthread.php?tid=39510 http://forums.inwing.com/index.php/topic,573815.msg773962.html#msg773962 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929 https://www.klucze.co.uk/forum1/Upload/showthread.php?tid=404393&pid=463516#pid463516 http://49.231.238.163/board/viewtopic.php?f=3&t=1381043&p=1917478#p1917478 http://www.sabrinavidon.com/forum/welcome-mat/19688-lotensin-buy-brand-name?start=666#106596 http://www.klucze.co.uk/forum1/Upload/showthread.php?tid=215067&pid=462730#pid462730 http://www.rebels-softair.it/forum2/viewtopic.php?f=28&t=63929 http://loveandfood.co/login/?unapproved=24598&moderation-hash=e1a22fcdea8acdd08c1aa018cd3aed62#comment-24598 http://nocnekino.pl/showthread.php?tid=14704 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=143929&p=630651#p630651 https://rick-i-morty.online/episodes/2sez-7seriya100/?unapproved=2390&moderation-hash=467f47dd1a4403003d8a001045724f64#comment-2390 http://www.neomon.com/site/index.php/forum/kunena-to-speak/60960-buy-online-cheapest-cystone-without-doctor-prescription?start=12#93331 http://pandarion-wow.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=253880&p=469292#p469292 http://www.strengthcrew.com/forums/viewthread/356462/ http://qa.rmutto.ac.th/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=444767&p=1329500#p1329500 http://www.klucze.co.uk/forum1/Upload/showthread.php?tid=43823&pid=462643#pid462643 http://umsltan.com/vb/showthread.php?p=173144#post173144 http://forum.sailorstation.com/bb/viewtopic.php?f=20&t=182219&p=733130#p733130 https://www.ranmac.asia/forum/showthread.php?tid=88437&pid=104434#pid104434 http://forc

    2020-10-28 | 06:08:53
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • mamaligadoc säger:

    tap-HERE-8870213-ok
    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]
    Purchase Cheapest Super Avana in UK/GB Cheapest Price To Order Super Avana in Australia pharmacy no prescription ; [b]Discount Price Super Avana in Canada
    Super Avana in USA pay cod no prescription
    [url=http://baclofen.forum-top.ru] Lowest Price Of Super Avana in Germany [/url]
    Super Avana cash on delivery overnight

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]

    [b] GO TO PHARMACY ENTER HERE![/b] https://bit.ly/usamedsonline

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]



    http://www.club77freccetricolori.it/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=904835 http://www.namistt.com/Forums/posting.php?mode=reply&f=4&t=124010&sid=2c905e2e0b743f3fcc8ad1841e11e0b7 https://www.klucze.co.uk/forum1/Upload/showthread.php?tid=438203 http://edullisethaat.fi/forums/topic/online-pharmacy-assurans-edinburgh-overnight-delivery-no-rx/ http://netgolfvorur.is/index.php/component/kunena/primary-games-discussion/23911-online-pharmacy-virility-pills-usa-c-o-d-saturday-delivery#26102 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/247105-online-pharmacy-elavil-uk-gb-ireland-pay-cod-without-prescription.html#249313 https://www.certdepot.net/wp-admin/index.php?replycontent=%5Bb%5DOnline+Pharmacy+Voltaren+SR+Nebraska+%3B+no+rx%2C+fast+worldwide+shipping+%5B%2Fb%5D+%0D%0ABuy+Discount++Voltaren+SR+District+Of+Columbia++free+worldwide+shipping+%3B+%0D%0A+%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Ftotalworldstore.com%2Fshop%2Fgo.php%3Fsid%3D1%5D+%5Bu%5D%5Bb%5D>>>+BUY+CHEAP+HERE%21+GO+TO+PHARMACY+<<<%5B%2Fb%5D%5B%2Fu%5D+%5B%2Furl%5D+%0D%0A+%0D%0AOrdering+Safety++Voltaren+SR++Indiana+no+script+required+express+delivery++%3B+%0D%0A%5Bb%5DGeneric+Drugs++Voltaren+SR+District+Of+Columbia++online+visa+no+rx+%5B%2Fb%5D+%3B+%0D%0A+%0D%0A1967DENDENHEREAM333&newcomment_author=tolikkk&newcomment_author_email=moldodocs%40outlook.com&newcomment_author_url=https%3A%2F%2Fbit.ly%2Fcheapbaclofeninusa&action=&comment_ID=&comment_post_ID=&status=&position=-1&checkbox=0&mode=dashboard&_ajax_nonce-replyto-comment=ec10e05c25 http://forum.finddex.com/showthread.php?tid=874007 http://forum.neya2.com/viewtopic.php?p=1047082#1047082 http://www.nsu-club.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1529120 http://www.nsu-club.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1530967 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402740-pharmacies-that-sell-garcinia-cambogia-in-uk-gb-garcinia-cambogia-online-visa-no-rx?start=126#1061717 http://www.neomon.com/site/index.php/forum/kunena-to-speak/61372-buy-online-bupropion-pharmacy-without-a-prescription?start=78#97266 http://forum.sailorstation.com/bb/viewtopic.php?f=20&t=182219&p=860257#p860257 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402423-fast-delivery-ditropan-xl-in-usa-ditropan-xl-with-no-prescriptions?start=138#1066854 http://www.strengthcrew.com/forums/viewthread/356764/ http://dele.info/viewtopic.php?f=3&t=211492&p=1065932#p1065932 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402736-mail-order-garcinia-cambogia-in-usa-garcinia-cambogia-free-worldwide-shipping?start=126#1061755 http://mlm-forum.ru/showthread.php?p=375007#post375007 http://forum.secondnaturesuccess.com/showthread.php?tid=322668 http://www.dracanon.net/index.php/forum/welcome-mat/115058-online-pharmacy-lincocin-sydney-from-approved-pharmacy http://www.mnbbc.com/forums/showthread.php/5999-Carx-Drift-Racing-Unlimited-Coins-Pou.-Carx-Drift-Racing-Hack-Kickass?p=145500&posted=1#post145500 http://catchan.org/forums/topic/order-at-low-price-herbolax-in-usa-herbolax-no-script-needed/#post-139969 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/680078-online-pharmacy-zantac-miami-overnight-online-pharmacy#680084 https://www.my-wedding-day.at/index.php/forum/welcome-mat/165-online-pharmacy-suhagra-pennsylvania-shipped-with-no-prescription.html?start=18#1197 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/suggestion-box/128295-essay-on-friends-are-forever?start=2646#1075235 http://www.neomo

    2020-11-03 | 06:20:45
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • mamaligadoc säger:

    tap-HERE-8870213-ok
    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]
    Order At Low Cost Luvox in Australia Cheap Price Of Luvox in UK/GB pharmacy no prescription ; [b]Mail Order Luvox in USA
    Luvox in Australia fast shipping no prescription
    [url=http://baclofen.forum-top.ru] Fda Approved Luvox in Australia [/url]
    Luvox no prescription no fees

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]

    [b] BUY NOW HERE WITH DISCOUNT ENTER HERE![/b] https://bit.ly/2wAThqD

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]



    http://www.vmalumni.com/forums/topic/online-pharmacy-pepcid-kansas-no-prescription-pharmacy/ http://highhopeshuntclub.com/viewtopic.php?f=1&t=1043365 https://solveforum.com/threads/low-cost-abana-in-india-no-prescription-pharmacy.633010/page-2#post-787211 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=143929&p=669635#p669635 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/678602-online-pharmacy-proventil-edinburgh-pay-c-o-d#678608 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/252516-online-pharmacy-cordarone-united-states-no-rx-required.html#254734 https://simutrain.com/forum/showthread.php?tid=155472 http://qa.rmutto.ac.th/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=170050&p=1383635#p1383635 http://forums.inwing.com/index.php/topic,581494.msg782171.html#msg782171 http://beautycz.com/multislim-malinove-ketony-pro-zdravi-hubnuti-a-krasu/?unapproved=50004&moderation-hash=02ce6db6ad7f6b157b63f555d35fed4a#comment-50004 http://oseucartao.com/uncategorized/destruction-in-montania/?unapproved=13590&moderation-hash=b916d5e86779f4af43c7e0876c711f31#comment-13590 http://concerns.sportshouse.com.ph/showthread.php?tid=93256 http://www.asianbet.club/best-football-soccer-blogs/?unapproved=3739&moderation-hash=ae28853d95cf7dbcfff206252e36f342#comment-3739 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/user/2496-mamaligadoc.html http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402667-low-price-grifulvin-v-in-australia-grifulvin-v-no-prior-prescription?start=708#1080445 https://forums.pcgamer.com/forums/studio-spotlight.31/post-thread?node_id=39&title=Online+Pharmacy+Mobic+Oregon+%3B+c.o.d.+no+prescription+&message=%5Bb%5DOnline+Pharmacy+Mobic+Oregon+%3B+c.o.d.+no+prescription+%5B%2Fb%5D+%0D%0AFda+Approved++Mobic+Colorado++no+rx%2C+fast+worldwide+shipping+%3B+%0D%0A+%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Ftotalworldstore.com%2Fshop%2Fgo.php%3Fsid%3D1%5D+%5Bu%5D%5Bb%5D>>>+BUY+CHEAP+HERE%21+GO+TO+PHARMACY+<<<%5B%2Fb%5D%5B%2Fu%5D+%5B%2Furl%5D+%0D%0A+%0D%0AHow+To+Buy++Mobic++New+Zeland+pay+cod+no+prescription++%3B+%0D%0A%5Bb%5DBuy+Cheap+Online++Mobic+Florida++pharmacy+no+prescription+%5B%2Fb%5D+%3B+%0D%0A+%0D%0A1967DENDENHEREAM333&submit= http://ciphertalks.com/viewtopic.php?f=20&t=180747 http://www.multiple-avenues.com/forums/showthread.php?1270-Slimming-World-At-Ullesthorpe&p=1253482&posted=1#post1253482 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/252826-online-pharmacy-naprelan-miami-internet-drugs-overnight.html#255044 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/240673-online-pharmacy-cialis-flavored-france-c-o-d-no-script.html#242873 http://www.ridingboard.com/board/viewtopic.php?f=11&t=5147 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/670807-online-pharmacy-beloc-nevada-with-no-prescriptions#670815 http://forum.secondnaturesuccess.com/showthread.php?tid=322189 http://oleksy-bau.de/index.php/forum/welcome-mat/324129-online-pharmacy-keftab-ohio-no-prescription-c-o-d#324041 http://forums.inwing.com/index.php/topic,600004.msg805568.html#msg805568 http://www.ridingboard.com/board/viewtopic.php?f=11&t=5259 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/681120-online-pharmacy-procardia-georgia-tablet-without-script#681126 https://simutrain.com/forum/showthread.php?tid=157755 https://www.ostrava-online.cz/blogy/norska-statem-organizovana-pedofilie-a-incest?page=52#comment-107985 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/252523-online-pharmacy-allopurinol-illinois-no-prior-script-overnight.html#254741 https://www.ccboxcodes.

    2020-11-03 | 21:24:53
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • mamaligadoc säger:

    Price Of Pausogest in UK/GB no prescription next day delivery ;
    Cheap Price Pausogest in AUSTRALIA no prescription overnight ;
    [b]How To Order Pausogest in UK/GB without script [/b] ;

    [url=http://totalworldstore.com/shop/go.php?sid=7] [u][b]>>> Want to buy cheapest quality Pausogest? CLICK HERE! <<<[/b][/u] [/url]

    Discount Pausogest in UK/GB without script pharmacy ;
    Online Pharmacy Pausogest in CANADA next day delivery no rx



    ENTER HERE! SAVE MONEY WITH US! >>>> https://bit.ly/qualitymeds1



    Buy Pausogest with no rx | Pausogest fast shipping no prescription

    [quote]
    [b]UNITED STATES,CANADA,UK

    ALL COUNTRIES! ALL DESTINATIONS! [/b]

    Pausogest in EUROPE
    Pausogest in ITALY
    Pausogest in FRANCE
    Pausogest in SPAIN
    [b]Pausogest in GERMANY
    Pausogest in AUSTRALIA[/b]
    Pausogest in IRELAND
    Pausogest in NEW ZEALAND
    Pausogest in Singapore, Philippines, Malaysia
    Pausogest in SOUTH AFRICA
    [/quote]




    [i][b]Buy Pausogest with no rx | Pausogest fast shipping no prescription [/b][/i]

    https://q8mazad.com/vb/showthread.php?p=2102247&posted=1#post2102247 http://fpemg.com.br/forum/viewtopic.php?f=15&t=145002 http://www.nsu-club.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=864555&p=1072982#p1072982 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929&sid=289972bdd87de89f46e47fd08e88435b http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/451357-lowest-price-azulfidine-maine-without-script-pharmacy http://fpemg.com.br/forum/viewtopic.php?f=15&t=145170 http://littlebikers-nl.messageboard.nl/forum/posting.php?mode=reply&f=2&t=143929 http://www.nsu-club.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1552939 http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402667-low-price-grifulvin-v-in-australia-grifulvin-v-no-prior-prescription?start=6#789396 http://www.vmalumni.com/forums/topic/cheap-adecco-in-canada-from-trusted-pharmacy-adecco-no-prescription-fast-delivery/ http://pandarion-wow.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=253880&p=476219#p476219 http://www.brooksthemanbrown.brooksbrown.com/friendsofernie/bb1/viewtopic.php?f=2&t=280386 http://forceplanner.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=157278 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/708817-where-to-get-ciplar-in-canada-non-prescription-ciplar-no-prior-script-overnight#708802 http://fpemg.com.br/forum/viewtopic.php?f=15&t=144909 http://www.club77freccetricolori.it/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=971524 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/708831-buy-online-winfinas-in-canada-shipped-with-no-prescription-winfinas-delivered-overnight-no-rx#708816 http://www.klucze.co.uk/forum1/Upload/showthread.php?tid=43823&pid=552999#pid552999 http://www.e-tahmin.com/members/mamaligadoc.html http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/402894-cheap-online-pharmacy-speman-in-canada-speman-cash-on-delivery-overnight#788398 http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/708853-best-place-to-buy-parilac-in-usa-overnight-delivery-no-rx-parilac-from-approved-pharmacy#708838 http://hopsu.fluctis.com/foorumit/showthread.php?tid=309408 http://thecastlefuncenter.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=64723 http://forceplanner.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=157163 https://www.phantomconnections.space/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=1433156 http://b7club.ru/viewtopic.php?f=3&t=501519 https://solveforum.com/threads/mail-order-higlucem-in-usa-no-prescription-pharmacy-higlucem-with-no-prescriptions.815632/ http://www.zeiss-services.com/index.php/forum/welcome-mat/451423-brand-or-generic-kamagra-oral-jelly-vol-1-utah-prescriptions-online http://concerns.sportshouse.com.ph/showthread.php?tid=111443 https://www.dailysportslife.com/forum/showthread.php?tid=207&pid=2768#pid2768 http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/269476-lowest-price-of-simtin-in-usa-overnight-without-dr-approval-simtin-from-trusted-pharmacy.html#271729 http://forums.inwing.com/index.php/topic,626149.new.html#new https://plecodiscus.c

    2020-11-15 | 14:30:34
    Bloggadress: http://https://bit.ly/cheapbaclofeninusa
  • Nakisha dal säger:

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]
    Generic Drugs Starlix in AUSTRALIA Ordering At Lowest Price Starlix in USA without script ; [b]Order Cheap Generic Starlix in AUSTRALIA
    http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/296076-buy-discount-tegopen-pharmacy-without-a-prescription-tegopen-pay-cod-no-prescription.html#298411
    Starlix in AUSTRALIA non prescription needed
    Starlix internet drugs overnight
    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]

    [b] Want to buy with Discount? CLICK HERE! ENTER HERE![/b] https://bit.ly/us-uk-canada-meds

    [i][b]- diabetestypettlchf.blogg.se[/b][/i]



    Brand Or Generic Starlix in USA Best Prices http://www.crusaders-cagliari.it/forum/welcome-mat/293958-buy-online-cheapest-kamagra-chewable-no-prescription-overnight-kamagra-chewable-free-prescription-drug.html#296287 ; Starlix in USA no script next day delivery ; http://forum.dlnet.ru/viewtopic.php?f=8&t=473074&p=1101063#p1101063 ; [b]Best Place To Buy Starlix in UK/GB from trusted pharmacy [/b] http://preppers-house-forum.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=164254&p=682521#p682521 ; Where To Buy Starlix in UK/GB c.o.d. no prescription https://kinoraketa.ucoz.com/forum/121-98-10#2631 ; Starlix in CANADA no rx, fast worldwide shipping Your dog suffers from urinary incontinence? We will tell you how to help it! - http://forceplanner.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=191203 | Buy influenza or cold treatment at half price and bring health to you family members! - http://forum.freekalmykia.org/index.php?/topic/1279-order-at-low-price-red-viagra-in-philippines-online-pharmacy-overnight-shipping/&page=3#comment-14842 |If your cholesterol level is above 6.5 mmol/L your risk of heart disease is about 4 times greater. - http://lecrise.org/forums/topic/buy-kamagra-polo-no-script-required-express-delivery/page/21/#post-138474 |I do believe in the power of contemporary medicine. I just don’t believe it can treat help impotence. - http://www.doripesco.ro/forum/viewtopic.php?f=15&t=115&p=295296#p295296 |I have severe, excruciating pain in my chest and back. The pain is unbearable when I have it. - https://serdigital.com.mx/index.php/forum/lorem-ipsum-dolor-sit-amet/111-purchase-at-lowest-price-protonix-france-overnight-delivery?start=36#1689 |How do you rate your confidence that you can get and keep an erection? It is important! - http://www.sabrinavidon.com/forum/welcome-mat/19688-lotensin-buy-brand-name?start=726#115272 |Women over the age of 20 should regularly have their cholesterol checked by their doctor. - http://users.sch.gr/nicholevas/site/index.php/forum/kalos-irthate-mat/427-best-prices-vitamin-c-pay-cod-without-prescription-vitamin-c-without-a-rx-overnight#430 |Wave goodbye to your illnesses and disorders! Meet innovative Indian Pharmacy goods! - https://www.my-wedding-day.at/index.php/forum/welcome-mat/117-buy-antabuse-without-script-pharmacy-antabuse-no-rx-fast-worldwide-shipping.html?start=78#1946 |How much time’s passed since you have came down with a cold last time? Do you remember? - http://techniqueauto.ch/forum/welcome-mat/739618-purchase-at-low-cost-zyloprim-next-day-shipping-product-zyloprim-at-discounted-prices#739583 |Allergies develop constantly. You may lose some allergy but you may acquire a new one! - http://celticdragon.cymru/dylan/a-dogs-life/?unapproved=90395&moderation-hash=169199e60da56dd791ca61833a73cbbb#comment-90395 |If you have early warning signs or symptoms, you should take more asthma medication. - http://lecrise.org/forums/topic/buy-kamagra-polo-no-script-required-express-delivery/page/20/#post-137145 |Your career and your business are under a threat if you became liable to stress and sorrow! - https://centr-sveta.ucoz.com/forum/5-8-34#1665 |Half of all asthmatics do not receive proper treatment. Don’t become one of those dying! - http://pandarion-wow.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=257198&p=480462#p480462 |Smoke is a powerful trigger of asthma symptoms. Take care of the air you breath

  • Anonym säger:

    Terrific article! This is the kind of information that
    should be shared around the internet. Disgrace on the search engines for no
    longer positioning this post upper! Come on over and visit my site
    . Thank you =)

    2021-09-20 | 22:41:54
    Bloggadress: http://videospin.store/
  • ednake4 säger:

    My new hot project|enjoy new website
    http://talktolesbians.xblognetwork.com/?macy

    hinty porn porn stephanie gurber kurup porn movies free porn strapon free movie clips porn

    2022-03-08 | 03:49:20
    Bloggadress: http://pornwbigboobs.freeponyporn.jsutandy.com
  • Darrelcug säger:

    Hi readers. My mates and I happy we saw the posts. Ive been crawling the net for this info all my life and I will be convincing my cohorts to hop by. The other evening I was flipping through the search engines trying to determine the right solution to my revolving questions. Now I am entrusted to take more risk in whatever form I can. We are getting all jazzed out on the spiritual implications we are observing. Moreover, I just had to thank you while I could for such solid answers. This has propelled me out of unhealthy habits. Many exciting improvements are coming into my world. Its really a good area to make new friends. Allow me to share that I am researching. Here is my new hobby, take a look my new spot:[url=https://drywallpatchguys.com/]drywall repair near me around SUNLAND CA[/url]

    2022-03-13 | 22:01:05
  • Thomasprigo säger:

    my cohorts have been dreaming for. This kind of up to date info on the repository is beneficial and needed and will assist my friends at work in our studies while I am at work. It looks like everyone gained a large amount of knowledge concerning subjects on the site and other subjects and types of info also show it. I'm not typically on the internet all day long however when I drinking a beer i'm always perusing for this type of information or things closely related to it. If anyone gets a chance, take a look at my website. [url=https://bioscienceadvising.com/nih-grant-search]manuscripts edit services[/url]

    2022-03-17 | 15:32:03
  • LouisMor säger:

    Hey there everyone. My friends and I are delighted we heard the posts. I&#8217;ve been scratching my head for this info since last weekend and I will be sure to tell everyone I know to stop by. The other night I was skipping through the web trying to locate a resolution to my eternal questions. Now I must be diligent to take a leap in whatever way I can. We are getting all blurred out on the varied advice we are observing. Moreover, I just wanted to thank you while I could for such open sourcing. This has shifted me out of a tough situation. Many hopeful creations are gaining momentum my world. Its really a fantastic place to make new relationships. I must say also that I am into. Here is my new hobby, check out my new Site:[url=https://staceyleephotography.net/holiday-sessions/]top wedding photographer near Miami FL[/url]

    2022-03-21 | 08:45:06
  • Thomasprigo säger:

    my friends from work and I have been searching about. The niche of up to date info on this site is truely great and appreciated and will help my family and friends in our studies a lot. It seems like this network has a large amount of details about this and other subjects and info also show it. I am not on the web during the night however when I drinking a beer i'm always looking for this type of factual information or things similarly concerning it. When you get a chance, take a look at my website: [url=https://bioscienceadvising.com/consultant-services-grants-dissertations]proposals proofread service[/url]

    2022-04-30 | 14:04:09
  • Marlindof säger:

    my brother and I are very happy having discovered this blog, it is exactly everything my friends and I have been dreaming for. The detailed information on the website is with out a doubt appreciated and is going to help my friends and I several times a week. It seems like everyone acquired a significant amount of details about the things I am interested in and other pages and info definitely show it. I am not on the internet when I am busy but when I get an opportunity im always looking for this type of factual information and others closely having to do with it. I have a few of my relatives that have picked up a liking in this because of all that I have gathered about it and they're more than likely to be visiting the site because it is such an work changing score. I'm also facsinated in politics and how to deal with the new turns and twists in government. If someone gets a chance, have a look at my site. [url=https://www.nickhanyokimaging.com/weddings/] Destination Wedding Photographer[/url]

    2022-06-13 | 19:50:25
  • Michaeltet säger:

    my cohorts have been dreaming about lately. This kind of details here on the website is excellent and needed and is going to assist my family and friends in our studies a ton. It seems like all of the members here gained a significant amount of info concerning the stuff I am interested in and the other links and types of info also show it. I'm not usually on the net most of the time but when I have a drink i'm always researching for this kind of information or stuff similarly having to do with it. If anyone gets a chance, have a look at my site: [url=https://www.stephburtcashoffers.com/we-buy-houses-in-stonecrest-georgia/]we buy houses top offer near Stockbridge Georgia 30281[/url]

    2022-06-19 | 20:21:40
  • Damienhyday säger:

    my friends and I have been looking about lately. This kind of up to date info on this blog is truely great and appreciated and is going to assist my friends at work in our studies significantly. It appears as if this forum gained a significant amount of details concerning the stuff I am interested in and this page and other categories and types of info also show it. Typically i'm not on the internet during the night but when I am bored I am always researching for this type of factual information and things closely concerning it. If you get a chance, check out at my website: [url=https://squaregroupersoflo.com/paddle-boarding]snorkeling fort lauderdale[/url]

    2022-07-01 | 19:47:35
  • Williambeede säger:

    DUI arrests need all of the demanding tools most used in criminal law. Defending a DWI is initiated by acknowledging not one of your rights on the constitution were violated. When law enforcement is in direct contact with you, while they are basically the single witness most of the time, their directives and procedural conduct is of the nature. We all have mistakes, and police are no no exception to the rule. It happens with usual accusation that will progress to obvious cause. For example, someone gets forced over for speeding at 1 am. The cop takes regular suspicion that the driver has created a moving violation, passingon a double yellow. Now, when the officer begins to start eye connection or moves in closer to the car, the officer will say you exhibit watery eyes, or there is an odor of liquor. This raises the acceptabel suspicion of abnormal driving to providing a cop a good idea that you may be driving while intoxicated. eighty% of law enforcement will say odor of beer, blood shot eye balls, or mumbiling speech. Law enforcement will also note you were fumbling around getting your id and proof of insurance handy. At this point a person is likely asked to step out of the vehicle and start universal field sobriety tests. These are SFST’s are learned under NHTSA (National road Traffic precautionary Administration) standardizations and need to be followed per instruction. If you do perform the tests, the police will make mistakes which can have the test, or tests disregarded from evidence. Factors such as physical impairments and the best street conditions can be factored into results of your field sobriety test. (i.e. you can’t perform a jump and pivot check on ramped sidwalk). Someone may usually take a digital breath test. There are defects in these gadgets also, after all they are machines that need maintenance and training on every day. The incarceration is videoed at the time the officer starts their red and blues. It is through this taped evidence that we are able to secure an experienced choice on the law enforcement performing of the checks, to the clients performance taking the tests. If you give an OK to the manipukations or not, a person can go to lock up. If you know someone that has been incarcerated for Domestic violence or any criminal charges or know some one who needs a criminal defense Lawyer check out my info here: [url=https://www.bouchardcincinnaticriminalduiattorney.com/practice-areas/sealing-records/][color=#000_url]dui lawyer help[/color][/url] best regards

    2022-07-05 | 05:30:19
  • Williamteari säger:

    Apostilles and legal documents Authentication most of the time is in tough and incredibly tough, and is why it is crucial to locate an experienced and talented professional that takes an informed approach. Through this offering of service, one can depend on us to arrange a meeting with you at a convenient spot of your choice, obtain all necessary documents which is the document(s) needing an notary or Authentication. We will Apostillize and fill out all primary files for you. Extra verification may be needed for Authentication by The different secretaries of State. We will provide the files for authentication to ensure verification with The Lagre Stamp of Georgia. An Notary Needs verification through the Clerk cooperating Authority who gices the Naotary that which is accepted by towns that are legions of the Hague Convention. if you get a opportunity have a look at my Atalnta mobile notary and apostille spot: [url=https://www.atlantamobilenotaryapostille.com/][color=#000_url]donde puedo apostillar un documento en estados unidos close to Creek GA[/color][/url]

    2022-07-07 | 14:33:29
  • Sharonderce säger:

    Buenas Noches, I am excited to have found such a great site, it is exactly the thing my friend and I are searching to find. all of specifics on this web page is beneficial and magical and will further my kids and I while I am at work. It seems like the site acquired very specifics kinds of specifics concerning this and other articles and info definitely can be seen. Typically I'm not browsing the internet most of the time however when I get an opportunity we will usually are avidly hunting for this sort of factual information or things naturlly having to do with it. I have three of my cohorts who have picked up an addiction to this because of all that I have discovered about it and they will more than likely to visit this site since it is such an incredible score. I am also facsinated in government issues and dealing with the new twists and turns in politics I have another website I recently made today about seo "" [url=https://www.phoenixseo-az.com/][color=#000_url]scottsdale seo[/color][/url] I can help.

    2022-07-16 | 17:52:02
  • Williambeede säger:

    OVI allegations need all of the master methods commonly used in defense court rooms. protecting a DUI starts with deciding not any of a persons constitutional rights are abused. Because a cop is in direct contact with you, and they are essentially the only witnesses most of the time, their commands and procedural conduct is of the formula. some of us all make mis haps, and the law are no no exception to the rule. It all happens with usual suspicion that can lead to obvious cause. An example, you get pulled over for speeding at 5 am. A police officer has reasonable suspicion that the driver committed a traffic offense, reckless driving. Now, as the police officer begins to make eye contact or moves in towards your automobile, the cop may say you are showing watery eyes, or there is an smell of alcohol. This raises the reasonable suspicion of abnormal driving to providing the officer a good idea that someone may be driving while intoxicated. ninety nine% of officers will say odor of beer, red ojos, or slurred talk. Law enforcement may also note you are rumaging about getting your id and proof of insurance in your hand. At this point a person will be likely informed to step out from the car and start universal physical sobriety checks. These are SFST’s are learned under NHTSA (National Highway Traffic precautionary Administration) standardizations and must be instructed per instruction. If you do perform the checks, the officer can make mistakes which will make the check, or tests excluded from evidence. Things such as physical disabilities and optimal situational conditions should be factored into results of your test. (example: you can’t perform a hop on one leg and turn check on ramped sidwalk). A person may usually take a analkyzation of the breath tests. There are mistakes in these gadgets as well, after all they are machines that need maintenance and training on all the time. The incarceration is captured at the time the law enforcement turns on their lights. It is through this taped evidence we are able to secure an factual choice on the police giving of the tests, to the accused performance taking the tests. If you give an OK to the checks or not, you will go to big house. If you know someone that has been arrested for Traffic Violations or any criminal charges or know some one who needs a criminal defense Lawyer check out my info at this place [url=https://www.bouchardcincinnaticriminalduiattorney.com/practice-areas/before-charges-are-filed/][color=#000_url]best dui attorney in harrison[/color][/url] Thanks

    2022-07-21 | 02:21:41
  • Charlesmab säger:

    SSI, or SSDI, is a federal regimen of which creates funds to everyone under the age of sixty-five who are procure a job resulting from a disabled reason. legions of people would think that the law would be obvious for some handicapped person to be ok for social securtiy money. Unfathomably, the dark reality is true in many cases. Out of the infinite amount of SSI award applications which are given to the Social Security Administration every minuet, a mere thirty three percent are accepted in the fundamental step of the claim regimen. This necessitates that someone will necessitate an expert SSI Lawyer in Santa Fe, Texas to help you with the difficulties of your case.  I have been an attorney around 9 years while my sister is also a PC and is a master in similar facets of ssi legalities as sister. In reality mom and dad are also attorneys and our entire family is dedicated to assisting to shield the benifits of handicapped people of all races about the usa and are located in Tx and New Mexico. If you are a unfortunate immigrant or have a family member or know of somebody that could use assistance about their SSI benifits or could use a social security court lawyer if you could please grab a browse this forum as there is some very important information on it that can benefit you or co workers.   [url=https://jonsipes.com/practice-areas/compliance/][color=#000_url]disability attorney in Albuquerque New Mexico[/color][/url]

    2022-08-13 | 01:05:29
  • Charlesmab säger:

    Social Security Disability Insurance, or SSDI, is a United States regimen which procures financial help to anyone around aged sixty-five that are cant find a way due to a a disability. everyone could hope that the necessary steps would be simple for a disabled member of society to be ok for ssdi allowances. Unfortunately, the worst is result. Out of the multitudes of ssdi help requirement forms which are offered to the ssa each minuet, a wee little one-third are procured in the primary stage of the benefit schedule. This points to someone is going to have to get an professional SSDI attorney in Santa Fe, Texas to assist one's with the difficulties of your file.  I have been an attorney for 2o years and my daughter is also a lawyer and is a professional of similar echelons of ssi law as myself. In fact both of my parents are also lawyers and our entire geneology are consumated to assisting to shield the benifits of disabled persons inside the United States and helping people in tx and NM. If you are a handicapped immigrant or have a family member or become aware of somebody that needs help with their social security insurance benifits or could use a ssi trial attorney if you could please visit and checkout the site as there could be some benificial info in it that can benefit youtrself or friends.   [url=https://jonsipes.com/practice-areas/qualifications-and-eligibility/][color=#000_url]special needs trust lawyer in Las Cruces, New Mexico[/color][/url]

    2022-09-24 | 11:15:05
  • Henryneuts säger:

    My daighters learn to teach English online course is was put into use by my son. by kids was the one who recieved the privilege of realizing the safe voice of my minister the wed November morning in 2013… “English elearning!”

    Sixty hours in days past an Iranian English student online came to her and asked, “will you show my German American Accent tutors to read English with an American Accent as best you can? can anyone come by and teach online my English teachers to study American accent class?” Take a look [url=https://teacheasyenglish.org/about-us/][color=#000_url]Beginners English online[/color][/url]

    2022-10-04 | 01:54:25
  • Michaelset säger:

    Our karate school is a specialized self defense school in Henderson Nevada, that is about teaching parents and children how to defend their self and discover good life skills throughout the class. We are a
    talented team of martial arts instructors who need to use martial arts as well as multiple forms of defense to develop personality creation habits in order to attain inner strength and a professional mindset.

    My martial arts class is custom blend of basic skill set of AMA to assist in defending others and yourself.
    The important base is Karate, originally started by Karate Masters, it is a regimen that is about situational overall defense and offensive maneuvers and one of a kind counter offensive skills. During the time our students and teens and children learn Martial Arts in Henderson NV, our teachers infuse ideas such as self control, politeness, respect as well as including positive personal development. While exercising the legs, body and spirit, our teachers educate the young to incorporate these skills outside and about the dojo (Martial Arts Skill|Karate school) our teachers instruct a new class of being that helps the diciples pass past the rigorous apsects of of being human as the students progress to a master. If you want to find out more take a look at my Karate school website:[url=https://agelesskarate.com/2021/08/01/4-family-friendly-karate-and-martial-arts-schools-in-las-vegas-nv/][color=#000]las vegas shotokan karate in 89052[/color][/url]

    2022-11-23 | 06:30:59
  • thedailyschematic.com säger:

    I read this post fully concerning the difference of latest
    and previous technologies, it's remarkable article.

  • Gostpills säger:

    Hiya!, Aurogra 100mg vs viagra https://erdamp.today/ end Viagra Professional Sildenafil Citrate 100mgX360 Myydyimmat Buy Buy viagra uk superdrugsaver. We would like to express our gratitude!

    2022-12-05 | 21:37:27
    Bloggadress: http://https://cvsmoney.world/
  • Edwardpyday säger:

    Hello my name is Matthew D'Agati. A host of people feel cautious obtaining a righteous resume companies makes a grounded investment and this is a understandable question, so let us first inventory a few of the statistic final reports that fixed with professionals who make the decision and employ a reputable trained resume creator enterprise. Lets start this lecture by noticing that a site for an job searching network noted as Ladders, says that mailing a resume forged by a resume creation nursery about any encountered job listing super-charge that applicant's means of being chosen by 60%. As proven, delivering a professionally engineered resume to effectively all online institutional vacancy opening increases the applicant's percentage of wrangling an zoom call by 61percent. Announce it in the newspaper, having a slick resume that is spruced up by a award-winning resume writing firm produces a sword -sharp competitive spirit to professional level employment hunters and also administrative -level employment seekers, let it be said that nearly every notable professional resume builder organization also engenders powerful and effective online profiles in addition to superlative resumes. Know it, having sourcing a resume that is correctly -written and rightly developed is certainly the most fundamental juncture of any job hunt, and having an equally fundamental Facebook presence is really marginally less crucial in the ladder of finding employment.[url=https://medium.com/@mattdagati[color=black_url]Matthew D'Agati installation solar energy haverhill[/color][/url]

    2023-01-06 | 07:54:26
  • MorganMeeda säger:

    My team and I seek to foster a necessary acts custom built to your fullfilments. There are no stock forms for patents or trademarks. Our law frim digs diligently within your business to get educated about the noumena of all of the info and the request in a exemplary and seasoned organization.
    My team and I promote a large array of law related protections relating to our practice areas which encompasses preserving your device by proclaiming a indentification, a trademark, or a original.

    We are in in Chigaco, as your trademark and patent defender, Our firm retain the knowledge to correctly prepare anyone about the process. Our company are trained the deep measures of putting together patent and trademark applications. My partners and I also support inventors in complex patent and trademark examinations to make sure your novelty is harbored.

    For over 10 years, Our law frim have joined forces with their clients to preserve their most valuable intellectual property. The staff is preoccupied completely on the tremendously specially designed expanse of ip law, which cares for patrons all over the U.S.A and the rest of the planet.

    My partners and I is based in Nevada, and works with a manifold range of ip services, with amazon counterfeit removals

    [url=https://keenerlegal.com/about-intellectual-property-law-firm/][color=#000_url]copyright lawsuits around Yakima WA[/color][/url]

    2023-01-14 | 05:54:07
  • Bryanloutt säger:

    Expecting for holy matrimony? Before you do have you thought about drafting for your engagement photos? Taking some good photos to persuade your friends is essential. It starts your surge as a couple mutually for entire lifespan.
    As an engagement photographer in Las Vegas I spy with my little eye on all the locations in vicinity to snapshot some impressive shots and portray the feelings of occasion in the course of time.


    How come I am a Wedding Photographer and decided to be invloved photography and videography near me and the lifestyle Do you even know how fun it would be to schedule a wedding|a wedding event|a wedding ceremony|a
    marriage event|a marriage ceremony|your wedding|your wedding ceremony|a wedding
    party|ceremony|a memorable wedding ceremony|an outstanding wedding event|an extraordinary
    marriage ceremony|an eventful wedding|an eventful marriage|a unique wedding party|a magnificent
    wedding view|an eye catching wedding ceremony|an eye catching marriage event|a sensational
    wedding party} in Las Vegas city.
    Moreover by hiring me they will be able to enjoy at many
    unique
    auditoriums or
    privileged locations.

    This as the wind blows can be
    portrayed at location.


    &#8220;Whats the reason you do you do what you do?&#8221; It&#8217;s a probing question that leads to even the person with the most confidence to feel unusual. my family and I are all the time asked how I made the decision to get into wedding photgraphy in Las Vegas. While have chosen my why, have discovered that there are three top reasons which stickout above and exceeding the most of them. When you get a chance look at my blog: [url=https://www.lorenzosandoval.com/][color=#000_url]rome destination wedding photographer [/color][/url] I adore building connections amoung clinets that I shoot. I often tell my potential customers before they connect with me that choosing a wedding photographer is like choosing a buddy. You want a photographer that helps you take a breath, and feel comfortable in front of the camera. I am excited to begin to feel safe. I enjoy pumping my new friends up. After the wedding is done I am very close to my clients, and love staying in touch with them all.

    2023-01-20 | 20:32:13
  • Jamestoork säger:

    Ciao everyone. We are super excited to have found the like minds here. Ive been going through my library for this info for hours and I will be sure to tell my friends to hop by. The other evening I was bouncing around through the web world trying to uncover a conclusion to my eternal questions. Now I must be diligent to take things higher in whatever way I can. We are getting all blurred out on the signs we are observing. Moreover, I just desired to thank you while I could for such uplifting information. This has shifted me out of a tough situation. Many novel creations are growing in my world. Its really a grand place to make new relationships. You may value that I am developing. when you get a chance, check out my new business site:[url=https://drywallpatchguys.com/drywall-patch-repair-water-restoration-services-irvine-ca/]ceiling repairs near TUJUNGA CA[/url]

    2023-01-23 | 10:33:21
  • AnthonyKax säger:

    Electrical Installation in Cricklewood, NW2. Call 020 8166 9967 now! [url=https://cricklewood-electricians.co.uk/electrical-installation.html]Show more>>>[/url]

  • Jeffamelt säger:


    I have read so many posts concerning the blogger lovers except this paragraph is actually a good piece of writing, keep it up.

    2023-02-07 | 00:05:19
    Bloggadress: http://https://jeffzyy564.wordpress.com/
  • Donaldicoke säger:

    SimplePlanes | glass411rn [url=https://www.simpleplanes.com/u/glass411rn]Click here...[/url]

    2023-02-09 | 08:29:23
    Bloggadress: http://https://www.simpleplanes.com/u/glass411rn
  • Turkiyedar säger:

    Republic of Turkiye — 2023 Turkey–Syria earthquake

    Support people who have lost their homes, relatives and friends. The project was founded by volunteers and ordinary people.

    Together we can do a lot. https://turkiye.community/donate

    2023-02-09 | 17:48:43
    Bloggadress: http://https://turkiye.community/
  • Robertobewly säger:

    Mio to pasja - Profil uytkownika henry_barnes_72 [url=http://www.milosctopasja.com/uzytkownik/henry_barnes_72]Show more!..[/url]

    2023-02-12 | 12:15:09
    Bloggadress: http://www.milosctopasja.com/uzytkownik/henry_barnes_7
  • MartinAssib säger:

    Local Boiler Repairs Gas Engineers provides professional service comprising boiler repairs and boiler installations. The company is the right one to call in case of boiler, radiator or system flushing problems, when there is a heating failure or lack of hot water. [url=https://www.undrtone.com/melody_morris80]Boiler pumps...[/url]

    2023-02-12 | 21:09:41
    Bloggadress: http://https://www.undrtone.com/melody_morris8
  • Jameswam säger:

    Odwied profil: arya_edwards_75 - Forum Dziennika Internautw [url=http://forum.di.com.pl/members/125168-arya_edwards_75]Show more...[/url]

    2023-02-24 | 00:06:58
    Bloggadress: http://forum.di.com.pl/members/125168-arya_edwards_75
  • StevenVat säger:

    [url=http://windows-plus.com/UserProfile/tabid/163/userId/1487125/Default.aspx]![/url]

  • Jameswam säger:

    Nolan L. (nolanlewis66) Go Mszczonw, portfolio, zdjcia, kontakt - megamodels.pl [url=http://www.megamodels.pl/nolanlewis66]Click here![/url]

    2023-03-26 | 19:07:27
    Bloggadress: http://www.megamodels.pl/nolanlewis66
  • RobertNup säger:

    Member Profile: Sydney Lewis | VintageMachinery.org [url=http://vintagemachinery.org/members/detail.aspx?id=72457]More info![/url]

  • Michaeltet säger:

    Advertising your property for cash and flipping houses for profit could be a powerful way to earn money when you look at the housing market, however it requires careful planning and preparation. By using the proper strategies, you can easily boost your odds of success and work out a considerable profit. In this specific article, we are going to discuss in more detail the steps you'll want to decide to try sell your home for cash fast and flip houses for profit.

    Determine the marketplace worth of your home: just before you market your property for cash, it is important to understand its market value. This can provide you with a sense of exactly how much you need to sell your property for and certainly will help you create informed decisions through the entire process. There are numerous approaches to determine the market worth of your property, like hiring a specialist appraiser, comparing your property to similar properties in the region which have sold recently, and using online tools such as for example .

    Price your home correctly: after you have determined the marketplace value of your house, you need to price it effectively. If you cost it too low, you may lose cash, if you price it way too high, it could take a number of years to offer. To prevent this, remember to set an aggressive price that is in line because of the present industry circumstances. You are able to ask an agent for his or her opinion in the best price for your house.

    Make essential maintenance and repairs and enhancements: Before you sell your property for cash, make essential improvements and improvements that may increase its value. Give attention to areas which will have the greatest impact, including the kitchen and bathroom. Updating these areas makes it possible to sell your property for cash fast, since they are two of the very significant places in your home. It's also advisable to ensure that your home is well-maintained and clean. A clear, better-kept up home may well be more attractive to potential customers and certainly will assist you to sell your home for cash fast.

    Position your home: presenting your property might help increase its appeal and also make it more appealing to potential customers. This requires decluttering, rearranging furniture, as well as creating decors which help create a warm and inviting atmosphere. A well-staged interior could be a huge selling point, therefore it is worth investing enough time and energy to complete it right. You are able to hire an expert home stager that will help you create an optimal liveable space for potential buyers.

    Market your property successfully: to market your property for cash fast, you will need to market it properly. This consists of listing your home on online platforms, using social media marketing, and hosting open houses. Remember to highlight the greatest popular features of your house and offer a lot of high-quality photos to demonstrate it well. You may also think about hiring an expert cameraman to take photos of your house to showcase it when you look at the most effective light.

    Consider working together with an investor: If you'd like to sell your home for cash fast, think about working together with an investor. An investor could possibly offer you a quick, hassle-free sale without the necessity for standard real estate professionals. However, it is important to do your homework and then make sure you are dealing with an established investor. You can even seek out an investor who focuses primarily on buying homes for cash and will provide you with a reasonable price for your house.

    Identify an excellent flipping opportunity: To flip houses for profit, you will need to identify a great opportunity. Seek out real estate which are undervalued, in need of repair, and positioned in desired areas. The target is to buy a residential property at a reduced price, make repairs and renovations, and then sell it for a revenue. To locate a great flipping opportunity, you are able to visit real estate online auctions, search for foreclosures,

    2023-03-31 | 19:52:18
  • MichaelTes säger:

    Some great benefits of contracting an bookkeeping Firm or accounting Firm for an attorney and a proper Real Estate master

    Law offices and properties specialists struggle with some distinct challenges in terms of controlling their finances. From bookkeeping and tax preparation to economic reporting and testing, these lenders must remain on top of the fiscal operations to steadfastly keep up stability, conform to restrictions, and mature. Contracting an accounting organization or clerking business can offer multiple advantages for law offices and real estate pros, assisting them to conquer all struggles furthermore enhance their overall money overall performance.

    For the law offices, freelancing their specific accounting functionality to a specialist company can provide an array of pros, such as modified functioning plus reliability, lower stress then work, and professional advice and useful information. One of many advantages of employing an accounting service provider or bookkeeping firm for an attorney is advanced effectiveness and quality. A seasoned accountancy firm are designed for all financing needs, including book keeping, tax arranging, and loan reporting, freeing up law firm personnel to pay attention to their core projects. This may also reduce steadily the threat of hands-on errors, making certain all monetary info is valid and up to date.

    Another essential advantage of outsourced workers accounting system jobs to a specialist firm is paid off stress and work. Law practice personnel most of the time face steep levels of stress then tasks, very in the course of energetic periods of time such as for example tax time period or maybe end of spring investment reporting. An bookkeeping organization or accounting firm can help alleviate this weight by controlling all financing campaigns, reducing the stress and work of all law practice personnel.

    Professional advice then advice is yet another crucial good thing about having an accounting institution or clerking company for an attorney. A seasoned accountant firm can provide law offices with qualified advice and help with money issues, being able to help all make wise activities, boost their finance overall performance, and complete their particular long term loan aims. This might create accompaniment to financial creating, tax intending, and conformity along with relevant legal guidelines.

    As well as these pros, an bookkeeping agency or clerking enterprise also can incorporate law offices with use of the newest system and computer software for accounting and accounting. This assists law offices enhance specific finance processes, minimize manual flaws, or enhance their in general financial presentation. The company may also offer improved data security, making certain any and all budgeting data is safely maintained then shielded out of cyber threats.

    Investment masters likewise come across several spending problems, to finding an accountant firm or quick books company can offer various features for those organizations and businesses as well. Improved effectiveness and accuracy is just one of the answer advantages of outsourcing accounting works to an expert firm the real deal realty providers. A skilled accountancy firm are designed for all financing undertaking, such as cpa, tax prep work, additionally financial reporting, liberating up property professionals to spotlight specific heart and soul jobs.

    Another essential benefit of outsourced workers accountant purposes to a specialist business for real realty gurus is lessened burden and workload. Real estate masters frequently cope with remarkable degrees of stress additionally work, in particular for the time of fast paced durations such as for instance taxing period or yearly monetary accounts. An sheet analysis corporation or Financial reporting company can help ease a encumbrance by approaching all economic projects, decreasing the burden then employment of residential property pros.

    Professional advice to help is yet another secret benefit of employing an accounting firm

    2023-04-02 | 19:26:26
  • StevenVat säger:

    User Profile [url=http://www.costaricadreamhomes.com/UserProfile/tabid/399/UserId/1488694/Default.aspx]Click here!..[/url]

  • Ryntoibib säger:

    [url=http://ne-beri.ru/sokovyzhimalka-bauer-otzyvy]https://www.otzyvru.com/sokovyjimalka-bauer[/url]
    https://www.otzyvru.com/bauer/review-996753 - [url=https://orabote.biz/feedback/list/company/47570]https://irecommend.ru/catalog/reviews/3768-1306795[/url]
    [url=http://cse.google.cg/url?q=http://orabote.biz/feedback/list/company/1048812]http://google.co.zm/url?q=http://rubrikator.org/items/odeyalo-bauer_210605[/url]

    2023-05-05 | 04:00:49
  • Frankmycle säger:

    301 Moved Permanently [url=https://www.stylemepretty.com/dashboard/johnson_iris_98]Show more![/url]

  • Frankmycle säger:

    Our services extend to drainage and waste pipe maintenance, ensuring proper flow and preventing blockages. [url=http://www.megamodels.pl/lauren_collins80] Tap washers...[/url]

    2023-06-05 | 23:55:02
    Bloggadress: http://www.megamodels.pl/lauren_collins8

Kommentera inlägget här: