Eftersom min yngsta son än mjölk och veteallergiker bakar jag muffinsen med rapsolja, men det går att byta ut mot ca 100g smör.
Nu har han äntligen testat att äta nötter och mandel också och än så länge verkar det funka bra, vilket är skönt för då är det lite lättare att baka samma till hela familjen!
Pepparkaksmuffins
(Ca 18 medelstora)
6 ägg
1dl sötsrö
1 dl rapsolja/ 100g smör
5 dl mandelmjöl ( även gott att byta ut en liten del till hasselnötsmjöl)
2krm vaniljpulver
3tsk bakpulver
4 tsk kanel
4 tsk ingefära
3 tsk kardemumma
3 tsk nejlika
(eller anv färdig pepparkakskrydda)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och sötning fluffigt
Tillsätt övriga ingredienser och rör samman till en smet
Klicka ut smeten i muffinsformar
Grädda mitt i ugnen ca 13 min
Philadelphiafrosting
200g philadelphiaost
50 g smör
1,5 msk sötströ
ca 3krm vaniljpulver
Lite saft och rivet skal av citron
Gör så här
Mosa eller mixa ihop alla ingredienser och spritsa/bred ut på de svalna muffinsarna
Bloggadress: http://dalaglitter.com