Mascarponekaka med smak av hasselnötter och choklad
Kategori: Mat och recept
Mascarponekaka med smak av hasselnötter och choklad
100g smör
100g hasselnötter
50 g mörk sockerfri choklad
2ägg
0,75 dl ica söt strö eller ev annan sötning
1 tsk vaniljpulver
100g mascarpone
1 msk pofiber
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Mixa eller hacka nötter och choklad fint
Vispa ägg och söt strö
Häll i vaniljpulver och mascarponen och vispa tills smeten är slät
Häll i smöret därefter nötterna och chokladen rör runt så att kakan blir fint marmorerad av de halvsmälta chokladbitarna
Häll i msk pofiber och låt svälla någon minut
Häll i en smörad springform
Grädda mitt i ugnen ca 25 min
Låt med fördel kakan vila i kylskåp några timmar eller över natten.
Servera med grädde eller ät som den är!