Vaniljglass med kolasås och hasselnötsrippel
Rippel
1,5 dl grädde
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk sötströ
0,5 dl fin hackade rostade hasselnötter
Glasssmet
3 dl grädde
3 ägg
1tsk vaniljpulver
3 msk sötsrö
Gör så här
Låt grädde, smör, sötströ småkoka ca 15 min tills det fått en tjock,seg konsistens.
Under tiden vispar du grädden tjock och fluffig i en bunke.
Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ i en annan bunke.
Häll i vaniljpulver och hackade nötterna i kolasåsen.
Häll i äggsmeten i grädden och blanda.
Häll över smeten i en plastbytta varva med strängar av kolasås och hasselnötsripplet.
Sätt lock på och ställ i frysen minst 4h . Rör om efter ca 30 min för att förhindra att ripplet samlas på botten.
Gör om det ett par gånger.