Har stött på pulled pork lite var stans den senaste tiden. Det verkar blivit trendigt.
Långstekt barbecuekryddad karre. Pulled syftar till att man drar isär det mycket möra köttet med 2 gafflar.
Jag var såklart tvungen att testa detta och hittade på ett LCHF-vänligt recept.
Började med att koka egen barbecuesås eftersom det är svårt att hitta sockerfri sådan.
Barbecuesås
3dl passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
2tsk sambal oelek
1 msk stevia
1 krm ingefära
1 lagerblad
vitpeppar
salt
1,5tsk liquid smoke
Koka ihop allt ca 20 min smaka av med salt och peppar.
Pulled pork
olja
1 fläskkarré (jag hade ca 1,3 kg)
barbecusåsen
2 dl buljong (jag använde min egenkokta buljong)
0,5 st gullök
chiliflingsalt
vitpepar
Gör så här
Sätt ugnen på 100-125 grader
Olja in en ugnsäker gryta av järn.
Skölj och torka karren torr gnid in den med chiliflingsalt och peppar och lägg den i grytan
Skala och klyfta löken
Häll barbecuesåsen och buljong över karren
lägg löken runt om
Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen ca 5 timmar 125 grader eller 6-7 timmar i 100 grader
Det blev supergott till och med sambon som säger sig hata vitlök och lök gillade det. Så om man inte har en sådan i sin familj kan man gottligen lägga ner lite mer lök än vad jag gjorde och även ett par hela vitlöksklyftor i grytan.
Skulle jag göra om det skulle jag dra ner på buljongvätskan och bara ta 1 dl eller kanske till och med utan alltså bara använda barbequesåsen.
Här har ni i alla fall ett recept att utgå ifrån!