Chiliost gratinerad kycklingfärs i spetskål
Kategori: Mat och recept
Har faktiskt aldrig använt mig av kycklingfärs så idag tyckte jag att det var dags att testa
Det blev chiliost gratinerad kycklingfärs i spetskål.
Chiliost gratinerad kycklingfärs i spetskål 2st
225 grader
4 hela spetskålsblad
250g kycklingfärs
0,5 st gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
0,5 dl smetana
2 dl Boxholms chiliost
Smör till stekning
Olja
Cayenne peppar
Salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Hacka löken, riv osten grovt.
Smält rejält med smör i en stekpanna och fräs löken
I med kycklingfärsen och bryn den
Pressa i en vitlöksklyfta
Krydda med cayennepeppar och vitpeppar
Häll i smetanan
Salta
Ta försiktigt av 4 st hela blad från spetskålen lägg ihop två stycken så att de formar en skål.
Pensla dem med olja
Fördela fyllningen i bladen och strö över den rivna chiliosten
Gratinera i ugnen ca 8-10 min