Choklad och cheesecakerutor
Chokladsmeten
100g smör
100g sockerfri choklad
2ägg+ 1 vita(spara gulan till cheesecakesmeten)
0,5dl sötströ
1 tsk bakpulver
100g mandelspån eller andra hackade nötter
1 bakplåtspapper
Cheesecakesmeten
200g naturell färskost
1 äggula
1,5 msk sötströ
vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader
Smält smör och choklad i kastrull.
Vispa ägg och sötströ pösigt.
Häll i nötter, bakpulver och sist chokladen och smöret.
Blanda och häll upp på bakplåtspapper.
Rör ihop ingredienserna till cheesecakesmeten.
Klicka ut på chokladsmeten och dra ut mönster med en kniv.
Grädda långt ner i ugnen ca 30 min
Ta ut kakan och skär i bitar.
Godast blir dem om de får gotta till sig över natten i kylskåp.
Bloggadress: http://www.mondoblog.se/diabetesbloggen/