Västerbottenpaj med kantareller och bladspenat
Botten
50g smör
3 dl Mandelmjöl
0,5 dl skalade sesam frön
1 msk fiberhusk
1ägg
salt
Fyllning
3ägg
3dl grädde
3 dl riven Västerbotten ost
ca 180g kantareller
150 g bladspenat
0,5 st
schalottenlök
1 krm muskot
2 krm chiliflakes
salt och vitpeppar
Gör såhär
Blanda ingredienserna till degen. Låt vila en stund i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 8 min.
Lägg svampen i stekpanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga upp.
Koka upp vatten i en kastrull och koka bladspenaten en kort stund.
Hacka schalottenlök.
Häll ur vätskan från kantarellerna och lägg i smör och schalottenlök i stekpannan och stek tillsammas med kantarellerna. Salta och peppra.
Krama ur vätskan ur den kokta bladspenaten och hacka den och lägg i stekpanna en stund.
Häll fyllningen på det förgräddade pajskalet.
Vispa ägg, grädde, kryddor och riven Västerbotten ost i en bunke, häll blandningen över svamp och spenatfyllningen.
Grädda längst ner i ugnen på 200 grader ca 25-30 min
Bloggadress: http://ivartkok.blogspot.se