diabetestypettlchf.blogg.se

Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1. Nu har jag gått över till LCHF kost och mår bättre än någonsin. En sån enkel livsstilsförändring men så otroligt stora vinster. Jag kan helt enkelt inte hålla detta för mig själv utan startade en blogg för att fler typ 1 diabetiker ska få upp ögonen för hur man kan behandla sin diabetes den enkla och naturliga vägen Kontakt Jasmine83herhold@hotmail.com Instagram; diabetestypettlchf Facebook; diabetestypettlchf

Inspiration

Kategori: Mat och recept

Här får ni lite middags/lunch inspiration!
 
Gratinerad zucchini! Fyll den med något gott, själv hade jag;
stark köttfärssås lite philadelpia, feta ost och vanlig riven ost! mmmm
 
Ugnsbakad hel laxsida med parmesangratinerat blomkålsmos!
 
Fanns lax kvar dagen efter.
Perfekt att fylla en omelett med tillsammans med bladspenat och parmesan!
 
Kokospannkakor (mjölk och glutenfria!)
 
Fläskkotlett i gräddig pepparsås med kålrotspommes
 
 
 
 

Vaniljglass med kolasås och hasselnötsrippel

Kategori: Mat och recept

 
 
Vaniljglass med kolasås och hasselnötsrippel
 
Rippel
1,5 dl grädde
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk sötströ
0,5 dl fin hackade rostade hasselnötter
Glasssmet
3 dl grädde
3 ägg
1tsk vaniljpulver
3 msk sötsrö
Gör så här
Låt grädde, smör, sötströ småkoka ca 15 min tills det fått en tjock,seg konsistens.
Under tiden vispar du grädden tjock och fluffig i en bunke.
Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ i en annan bunke.
Häll i vaniljpulver och hackade nötterna  i kolasåsen.
Häll i äggsmeten i grädden och blanda.
Häll över smeten i en plastbytta varva med strängar av kolasås och hasselnötsripplet.
Sätt lock på och ställ i frysen minst 4h . Rör om efter ca 30 min för att förhindra att ripplet samlas på botten.
Gör om det ett par gånger.
 
 

Midsommar

Kategori: Allmänt

 
 
Hoppas ni haft en fin midsommar.
Vi åkte till Lönnskog utanför Säffle mitt ute i ingenstans typ men där ligger det i alla fall ett litet litet samhälle ute på landet. Våra vänner som egentligen bor i Åkersberga har i sin familj  två hus där så vi firade tillsammans med dem. Trevligt!
 
 
Hur var det att leva med sms-diabetes då?
 
 
 
Jag vill råda sms-diabetesen att börja med LCHF för jämnare blodsocker!!!!
Och även  alla ni med riktig diabetes.
Våga testa LCHF!
 

Hur är det att leva med diabetes?

Kategori: diabetes

 
 
Hur är det att leva med diabetes?
Testa under 24 timmar genom att sms:a DIABETES till 715 15.
Jag skickade iväg ett sms och fick tillbaks att jag imorgon kommer att vakna till ett dygn med diabetes, verkar alltså som  jag kommer tvingas  fira midsommar med sms-diabetes, jag som trodde det skulle börja nu.. ja ja det ska jag nog klara av jag har ju firat midsommar med min riktiga diabetes i 15 år.
Även om jag mår så himla mycket bättre nu, tack vare LCHF så blir man ibland så jäkla trött på den ständiga kontrollen och ansvaret. I sms versionen finns en funktion för avregistrering om du tröttnar på sms:en. Den funktionen saknas dessvärre i det verkliga livet.  Att aldrig kunna ta semester från sin diabetes eller bara få vara ifrån varandra ett tag  kan verkligen gå en på nerverna :(
 
 

Facebook

Kategori: Allmänt

 
Nu finns diabetestypettlchf på facebook! Gå gärna in och gilla sidan.
Ha det fint!
 

Jasmines grova rutor

Kategori: Mat och recept

 
 
Idag experimenterade jag fram ett supergott bröd! Här kommer receptet!
 
Jasmines grova rutor
Ca 20 st
5ägg
2 dl pofiber
0,5dl mandelmjöl
0,5dl hasselnötmjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
3msk strömald fibrex
1 msk krossat  psylliumfröskal/fiberhusk
1 dl naturell yoghurt 10% fett
50 g smör
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa äggen fluffigt
Häll i de torra ingredienserna och blanda
Smält smöret
Häll i yoghurt och smör
Blanda och låt svälla ca 5 min
Bred ut smeten  på ett bakplåtspapper ca 25*30cm
Grädda mitt i ugnen 15 min
Ta ut och skär i rutor
 
 

Rolig helg

Kategori: Allmänt

I fredags var jag och sambon i Karlskoga på sommarfest hos en av hans kunder. Trubadur, grill, dans, musiktävling och trevliga människor!
Igår var det också en rolig kväll. Först grill hos goa vänner.
Jag köper aldrig färdig marinerat kött för det är alltid socker, maltodextrin, druvsocker, stärkelse eller liknande. Igår hade jag inget kött hemma att marinera och orkade inte åka och handla utan tog med vad som fanns hemma. Det blev baconlindad halloumi vilket jag verkligen kan rekommendera er att lägga på grillen i sommar!
Senare cyklade vi vidare för att tita på Magnus uggla som gästad vår lilla stad!
Tidigare under kvällen spelade lokala band men även Sator och Carolin af ugglas. 
Mycket folk, härlig stämning och grym Magnus uggla!
Dålig bild :(
Bjuder istället på en annan bild från igår.Jag och mamma på topphumör!
 
 
 

Hallonpannacottapaj på hasselnötsbotten

Kategori: Mat och recept

 
Hallonpannacottapaj på hasselnötsbotten
Botten
3dl hasselnötmjöl (jag köpte färdigt på Lidl, går att mala själv också!)
100g smör
2 msk söt strö
Fyllning
3 gelatinblad
3dl grädde
0,5 dl söt strö
1 tsk vaniljpulver
250g hallon
200 g naturell färskost
 
Gör så här
ca 8-10 bitar:
Smält smöret blanda med hasselnötmjölet. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant
Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och söt strö i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills det har löst sig rör  i vaniljpulver.
 Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och de mixade hallonen i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i formen.
 Låt pajen stå i kylskåpet i minst 4 timmar eller tills den har stelnat.
 Den kan med fördel förberedas dagen innan och vila i kylskåpet under natten.

 
 
 

Ingen fara skedd

Kategori: Allmänt

Mitt i all skolavslutnings stress då jag hunnit med mina elevers skolavslutning, betygsutdelning, gråt, kram kalas och tagit mig vidare till mina barns avslutning kommer jag på när barnen sjunger så fint att jag glömde ta mitt insulin i morse. Jag kom på att jag laddade sprutan men blev avbruten med något och tänkte jag äter först o tar sen, dumt av mig för då glömde jag såklart bort det eftersom jag alltid annars tar innan frukost. Men tack vare LCHF är ingen fara skedd!

Nedräkning och spindelmannen

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Nedräkningen är igång. Imorgon är det skolavslutning för mina barn och även för mina elever, jag hinner gå på båda avslutningarna vilket känns väldigt roligt!
 Sedan jobbar vi lärare mån-ons nästa vecka, därefter är det sommarlov!!!!
 
Här är tre fina hjärtan att hänga på mina barn imorgon!  Min äldsta son går ur 4an och dottern går ur 1an självklart måste 3 åringen Winston ha ett hjärta också.
 
Det är förresten inte varje dag man är Spindelmannen på jobbet :)
 
 
 
 

Saffranspannkaka

Kategori: Mat och recept

 
Saffranspannkaka
4 ägg
3dl grädde
0,5 dl osötad mandelmjölk
500g keso
2 msk söt strö
2-3 droppar bittermandelarom
1 påse saffran
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla ingredienser i en bunke
Häll över allt i en ugnsform och grädda ca 30 min eller tills den "stannat"
 
 
 
 
 

LCHF-camping

Kategori: Allmänt

Jag har anmält mig och bokat stuga till årets LCHF-camping i  Säffle Duse udde 27-30 juni.
Det ligger rätt nära mig och det är många spännande föreläsningar så det var en självklarhet att åka.  
Ska bli så kul och vet att jag kommer träffa några av de härliga människor jag träffade på LCHF sthlm träffen! Och säkert massa andra härliga människor! Är det någon av er som ska med?
Om ni inte redan anmält er och bokat så gör det!
 
Här hittar ni programmet. Jag bokade stuga 29-30 eftersom föreläsningarna är lördag och söndag.
https://boxmedia.bredband.net/getfile/Lchf%20event%202013/LCHFprogram.pdf?filesize=551086&path=/Lchf event 2013/LCHFprogram.pdf&user=&pass=&server=files2.bredband.net&basepath=cpuser_b452369&filename=LCHFprogram.pdf&method=stream
 
2013/LCHFprogram.pdf&user=&pass=&server=files2.bredband.net&basepath=cpuser_b452369&filename=LCHFprogram.pdf&method=stream
 
Här hittar ni info om anmälan till föreläsningarna
 
Här kan ni boka boende
 
 

Pizzabotten

Kategori: Mat och recept

Vet inte om jag tipsat er tidigare om att använda mikrobröd som pizzabotten. Det är iallafall fall enkelt,gott och går snabbt. Perfekt till 1 portion!
Blanda 1ägg, 1 dl mandelmjöl och 25 g smör häll i tallrik och kör 2min i mikro.
Flytta över pizzan till en plåt med bakplåtspapper och lägg på det du vill ha på din pizza. Grädda i ugnen 225 grader tills den fått färg och "gottat" till sig!
Själv hade jag tomatsås, bladspenat, bacon, vitlök, färsk basilika och mozzarella idag. Gott!

Kyckling o bacongratäng med smak av curry o chili

Kategori: Mat och recept

Kyckling o bacongratäng med smak av curry o chili.
 
400g kycklingfilé
280g bacon (2pkt)
Ca 4-5 msk  curry pulver
2tsk sambal oelek
2 dl Philadelphia ost
1,5 dl grädde
Vitpeppar
2dl riven Boxholm chiliost
Olja/smör till stekning
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 225 grader 
Tärna kycklingen häll olja/smör i stekpanna och fräs curryn en stund och lägg sedan i kycklingen och bryn den.
Skär/klipp baconet i mindre bitar och tillsätt.
Stäng av värmen och rör ner philadelphia ost, grädde, vitpeppar och sambal.
När allt är blandat häll upp i smord ugnsform. Fördela den rivna osten över gratängen .
Gratinera i ugnen tills den fått fin färg.

Mascarponekaka med smak av hasselnötter och choklad

Kategori: Mat och recept

 
Här kommer receptet på en god kaka som jag hittade på igår. Kakan var ännu godare idag då den vilat i kylen, så om ni kan hålla er så rekommenderar jag verkligen att ni låter den göra det!
 
Mascarponekaka med smak av hasselnötter och choklad
100g smör
100g hasselnötter
50 g mörk sockerfri choklad
2ägg
0,75 dl ica söt strö eller ev annan sötning
1 tsk vaniljpulver
100g mascarpone
1 msk pofiber
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Mixa eller hacka nötter och choklad fint
Vispa ägg och söt strö
Häll i vaniljpulver och mascarponen och vispa tills smeten är slät
Häll i smöret därefter nötterna och chokladen rör runt så att kakan blir fint marmorerad av de halvsmälta chokladbitarna
Häll i msk pofiber och låt svälla någon minut
Häll i en smörad springform
Grädda mitt i ugnen ca 25 min
Låt med fördel kakan vila i kylskåp några timmar eller över natten.
Servera med grädde eller ät som den är!