diabetestypettlchf.blogg.se

Bloggen som alla typ 1 diabetiker borde läsa. I 15 år har jag vart offer för en stor skandal, nämligen kostråden för diabetiker typ 1. Nu har jag gått över till LCHF kost och mår bättre än någonsin. En sån enkel livsstilsförändring men så otroligt stora vinster. Jag kan helt enkelt inte hålla detta för mig själv utan startade en blogg för att fler typ 1 diabetiker ska få upp ögonen för hur man kan behandla sin diabetes den enkla och naturliga vägen Kontakt [email protected] Instagram; diabetestypettlchf Facebook; diabetestypettlchf

Hallonpannacottapaj på hasselnötsbotten

Kategori: Mat och recept

 
Hallonpannacottapaj på hasselnötsbotten
Botten
3dl hasselnötmjöl (jag köpte färdigt på Lidl, går att mala själv också!)
100g smör
2 msk söt strö
Fyllning
3 gelatinblad
3dl grädde
0,5 dl söt strö
1 tsk vaniljpulver
250g hallon
200 g naturell färskost
 
Gör så här
ca 8-10 bitar:
Smält smöret blanda med hasselnötmjölet. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant
Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och söt strö i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills det har löst sig rör  i vaniljpulver.
 Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och de mixade hallonen i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i formen.
 Låt pajen stå i kylskåpet i minst 4 timmar eller tills den har stelnat.
 Den kan med fördel förberedas dagen innan och vila i kylskåpet under natten.

 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: