För ganska så länge sedan köpte jag några burkar Kaymak Cream på Willys (23g fett/100g och 3,6g kolh/100g)
Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem men provat lite olika. Har bla gjort en kaymak paj med paranötter. Har även testat att koka burken så som man gör med kondenserad mjölk. men det blir inte samma. Visst den tjockar till sig lite men inte alls lika mycket. Kolasmaken kommer dock fram en aning mer.
Förra helgen testade jag att koka chokladkola fudge som inte blev ok men inte så jätte bra men istället resulterade det i att jag fick en idè till ett annat recept. Jag märkte att när det bara kokat en kort stund blev konsistensen som chokladpudding. Jag ändrade om lite och testade igår och gud så gott det blev! dessutom enkelt.
Chokladpudding på Kaymak cream
3 msk kokosolja utan smak (uppdaterat; fungerar även bra med smör)
1 burk kaymak Cream (170 g)
ca 7små rutor sockerfri choklad
2-3msk sukrin melis
Gör så här
Smält kokosolja i en kastrull. Häll i Kaymaken och blanda väl.
Bryt ned chokladen och låt den smälta.
Koka under omrörning några minuter tills det får fin konsistens.
Tillsätt sukrin
Häll upp i portionsformar och låt svalna.
Servera med vispad grädde!