Jag vill inte bli bjuden på en vetebulle
Kategori: diabetes
"
- Allsidig – Smakar gott – Tilltalande – Varierad kost – Bra för hjärtat
- individuellt avpassade matportioner utifrån energiförbrukning och målvikt
- bröd, gröt, müsli och andra spannmålsprodukter, helst fullkornsprodukter och gärna till alla måltider
- mycket grönt, frukt och bär
- potatis, ris eller makaroner till huvudmålen
- fettfria och magra mjölkprodukter i måttliga mängder
- bordsmargarin eller magra fettblandningar på brödet
- magra och saltreducerade charkvaror alternativt ost, kött, kyckling och fisk i måttliga eller små mängder
- olja eller andra mjuka fetter till matlagning och bakning."
Ordet magra används flitigt. Vi ska gärna äta spannmålsprodukter till varje måltid utöver pasta, ris, potatis eller makaroner. Är inte detta sjukt och jävligt ologiskt?
Man kan också göra som jag och många andra diabetiker som förstår logik gör. Undvika kolhydrater eftersom det är det som höjer blodsockret.
Det finns även en underrubrik Vad ska man bjuda en diabetiker på?
"Man behöver inte ställa till med något extra för diabetiker eller andra som är måna om sin hälsa. Bjudmat till diabetiker behöver inte sötas på något speciellt sätt. Du kan bjuda på salt eller sött – men helst fettsnålt och i små portioner. Då kan diabetikern själv bestämma vad han eller hon vill äta. Frukt är för det mesta utmärkt bjudmat, till exempel vid möten och sammanträden.
Fettsnåla vetebullar och bärpajer är alltid bra kaffebröd. Däremot kan man gärna hoppa över feta bakverk som wienerbröd och bakelser på mördeg.
Om det bjuds på förfriskningar är det bra att duka fram sockerfria varianter och mineralvatten med låg natriumhalt. Många föredrar dem. Ställ gärna fram icke-energigivande sötningsmedel till kaffet."
Oj oj va farligt fett är för oss diabetiker. När ska det fokuseras på det som är problemet för en diabetiker? , Kolhydrater, fett höjer inte blodsockret. Jag undrar förresten om det är någon som är mån om sin hälsa som kallar en fettsnål vetebulle för ett alltid bra kaffebröd?
Lustigt är det också med alla torra sockerfria bakverk på caféer som är baserade på vetemjöl
Vetemjöl påverkar blodsockret på samma sätt som rent socker och gluten är dessutom källa till många sjukdomar.
Finska diabetes förbundet! Är det ok om jag hoppar fettsnål vetebulle om jag blir bjuden?